Jag blev illa berörd av kapningen

Jag tänker inte slå mig för bröstet och säga ”Vad var det jag skrev” redan inför finalserien. Jag varnade verkligen för att Norrköping hade kommit i form. Efter torsken hemma mot A3 den 20 mars med 13 poäng hände något med laget. Norrköping började spela mycket bättre och det räckte till Guld. Kul ! 

Jag fattar att det lika väl hade kunnat bli Luleå seger men jag hade starkt på känn att hemmaplan skulle bli avgörande för Norrköpings damer. Tyvärr blev det som jag befarade (jag håller ju på Norrbotten därför tyvärr). Om inte ”de tre musketörerna” levererar då räcker det inte med två amerikanskor.

Jag blev direkt illa berörd av att höra kapningen av McCarty-Williams i direktsändning. Tjejen har fått respekt av alla och flera utmärkelser men hon är ingen maskin. I stället borde man ha ägnat sig åt att hylla Taylor-Lundgrens taktik i att styra bollen ifrån henne och tvinga andra spelare till avslut.

Det som hände i slutminuterna när matchen redan var över var ren frustration och inget som hon skall belastats för. 

Jag har nu läst ett dussin artiklar om matchen där spelare uttalar sig om ”hur sjukt”det är med segern och om sitt lag, men INGEN har hyllat och lyft fram coachen. Det är typiskt i svensk idrott. Det är dom som har spelat som får/tar all cred men den som har regisserat tillställningen och byggt laget glöms bort. 

Jag såg Taylor-Lundgren lyckas med att vända minus 19 i Umeå i första halvlek till seger med tre pga av olika taktiska dipositioner. Jag lyfter på kepsen för den unga coachen.

Jag ställer mig frågan om coach Sandberg hade kunnat göra något annat när M-W inte kom in i matchen. 

Han gjorde faktiskt något annat. Han satte henne på bänken och laget spelade bättre då och Norrköping lite sämre försvar. Kanske borde han ha hållit henne på bänken även de sista fem när matchen skulle avgöras men jag förstår varför han inte gjorde det. Hon kan i den svenska ligan när som helst explodera och leverera många poäng.

Jag ger domarna en high-five för ett väl utfört arbete.  Tycker att dom lyckades väldigt bra pga att dom inte släppte igenom massor av fysiska kontakter ”bara för att det är final”. Det kunde ha blivit skador som i första herrfinalen som var grisig.

Domarna tog det som var nödvändigt att blåsa på. Det blev en trevlig och ganska bra basketmatch just pga det. Begenicic, Mehmedovic och Månsson var riktigt bra.

Jag blir inte förvånad om Goss hamnar i A3 kommande säsong. Om inte Luleå väljer att behålla henne då kommer A3 att prata med hennes agent. Goss gjorde 31 poäng mot A3 för bara några veckor sedan. A3 behöver något nytt efter Brown. Spelare väljer lag som vinner mycket och ger bra betalt. A3 är ett sådant lag.

Jag tror inte att M-W får kontrakt i någon storklubb ute i Europa eftersom hon är lite för kort. Maggie Lucas som var så bra i fjol i SBL hamnade i Sassari och det är ingen storklubb. Goss däremot borde få en hel del erbjudanden. Kanske tom från ngn toppklubb. TTT Riga har bra koll på de som utmärker sig i Sverige. 

När jag skriver detta är det sex timmar till match nummer två mellan Norrköping och Jämtland. Det lär inte vara många som tror på en Jämtland seger efter skadan på Hampton men, Jämtland har ett brett lag. De har fortfarande fem amerikanare (Guinn är det) och flera bra svenska spelare så det blir match. 

Jag håller givetvis på Jämtland men om det inte går då tror jag stenhårt på en Jämtlandsseger i match # 3.

Har du ngn koll alls på ACB ligan i Spanien ? Fattar du hur bra den är. Teneriffa som är i Champions League Final Four har förlorat sina två senaste seriematcher i ACB mot Barca och Bilbao.

I Euroleague 1/4 finalenvann Real Madrid i tre raka matcher mot Maccabi trots att dom bara blev 4:a i grundserien. Olympiakos har nu 2-1 mot Monaco, Barcelona 2 – 1 mot Bayern München, Anadolu Efes – Milano 2-1, i kväll kan Efes säkra platsen i Final Four. Det mesta talar för Olympiakos, Barcelona och Efes.

Godmiddag