Terins räddade Norrköping

Den första finalen i SBL herr mellan Norrköping och Jämtland blev en riktigt kamp. Trots Ramstedts vrickning i inledning när han landade på en medspelare så gick Norrköping lätt ifrån till 12 – 2. Jämtland var lite darriga i början och missade bra lägen och Chuck var förtvivlad att döma av kroppsspråket men…..

…..Glädjande nog så vaknade Jämtland snabbt upp och spelade bra basket i både försvar och anfall. Norrköping blev stressade när Jämtland tog initiativet i matchen och jag tror att gästerna hade vunnit om inte Hampton hade åkt på en smäll på knäet och tvingats utgå.

Mästerskaps matcher avgörs ofta av individuella prestationer och igår var det Terins som knäckte Jämtland. Sjutton (17) poäng i den sista perioden är faktiskt otroligt imponerande och framförallt på det sätt som han gjorde dem med bra försvar mot sig.

Det såg inte ut som en slutspelsmatch ute i Europa. De matcherna är mycket renare men ändå kropps fysiska. Där flyger inte spelare omkring hur som helst och landar hur som helst som dom gjorde i den här matchen pga alla möjliga och omöjliga kontakter. Det är faktiskt ett under att inte fler blev skadade.

Chucks taktik var nära att knäcka Norrköping,som tappade sitt berömda skytte helt. Det blir svårt att upprepa  samma taktik i nästa match så vad blir nästa steg. Blir det zonförsvar eller kombinationsförsvar eller kanske bara inbjudande försvar för 1:orna i Norrköping ?

Till sist kommentatorerna. Jag försöker att vara någorlunda moderna och hänga med i tiden, men är det bara jag som drar ner ljudet eller helt stänger av.

Kommentatorns tjat om ointressant info och expertens lite adrenalinstinna haussande av en hel del som inte förtjänar det blir jobbigare och jobbigare för varje match. Lite kvalitet och balans vore bra.

Det blir spännande att se hur förbundskaptenerna tänker när dom skall ta ut laget som skall spela kval snart. Om man återigen avstår från att ge Hampton chansen och inte testar om Terins kan skjuta även i landslaget då sänder man fel signaler till framtidens spelare.

De senaste ryktet jag har snappat upp kommer från närstående i basketfamiljen i Luleå. Enligt det så finns det krafter som vill att man skall storstäda i BC Luleås organisation. Det resultat som laget har visat upp de senaste åren duger inte med tanke på lagets budget.

En storstädning berör alla i toppen. Nuvarande ledning vill ha kvar Öqvist som head coach men det finns de som vill byta ut honom mot en ny coach som återinföra spelstilen ”PlannjaBasket”.

Vad jag förstår så pågår en maktkamp som ingen just nu vet var den kommer att sluta. Notera att jag inte gissar utan detta har jag hört från en trovärdig person. Om jag har rätt då blir det ingen reaktion, om jag har helt fel då kommer det snart en kraftfull dementi från Luleå.

Noterar att Denzel Anderson återigen finns på menyn uppe i Luleå. Undrar hur länge det dröjer innan Lampe dyker upp igen på menyn eller varför inte Jerebko trots magplasket i CSKA. Jerebko bygger flott i Kalixtrakten har jag hört.

Godmiddag