SBL = Ebberöds Bank

Jag har under fredagen pratat med två steg 4 tränare och båda tror att Luleå vinner ikväll. Jag är bara steg 3 tränare och jag tror att Norrköping vinner även i kväll. Dom har spelat stabilt hemma i slutspelet.

Personligen tror jag en hel del hänger på om Lundqvist och Gyberg får till bra matcher. De fyra utländska spelarna kommer alla att leverera. Klockan 20.30 ikväll då vet vi.

Jag har ett problem och det heter Olympiakos – Monaco kl 18.00 på Viaplay. Det är suverän basket som jag inte vill missa live. Tur att dammatchen går på SVT. Det blir stereo ikväll. 20.40 spelar Real Madrid – Maccabi men till dess är dammatchen slut.

SBL dams 14 lagserie har hyllats och lyfts till skyarna som den bästa någonsin av några snacksaliga personer men nu sitter vi med facit i hand. 

Tre lag har dragit sig ur redan.Det är dags att på allvar fundera på om det verkligen är vettigt med att tillåta fyra utländska spelare i serien. Det blir en kapprustning för att försöka hänga med sportsligt och det klarar inte många av.

De flesta håller nog med om att det är en av de största anledningarna till att pengarna inte räcker när omkring 5-600 tkr går till fyra utländska spelare i varje förening. Varför inte satsa 50% på två riktigt bra svenska spelare i stället och nöja sig med två jänkare.

Det är få förunnat att ha så bra svenska spelare att man kan göra som Luleå och nöja sig med två amerikanskor som iofs säkert kostar som fyra med normallön.

Till råga på allt så spelas bara enkelmatcher i SBL dam och det kan ruinera många föreningar när man kanske måsta åka till Göteborg med flyg en lördag och kanske redan helgen efter till Eos eller Helsingborg.

Det borde vara en självklarhet att spela två matcher på en och samma resa då och då och varje gång spara in 25-30 000 kr. 

Det finns givetvis coacher och andra personer som kommer att hävda att det inte är helt professionellt men det argumentet håller inte. Det är självklart att man kan spela fredag och söndag en gång varje månad och ”slå två flugor i en smäll”. Kanske går det inte om man bara spelar första femman.

Det är dags att tänka till innan det är för sent. SBL dam vill väl inte bli som SBL herr där man bara har åtta lag som hankar sig fram och kan vinna matcher och där man måste spela fyra (4) gånger mot varann för att få många matcher. 

Uppsala och Kalmar kliver in i SBL herr till nästa år. Jag blir inte förvånad om någon av dem kliver av efter ett år. Det är Ebberöds Bank (googla det) att spela i SBL.

Godmiddag