Är det inte konstigt att ett lag……..

Östersund gav allt och lyckades vinna 

även match # 4 så nu står det 2 – 2 och avgörande kommer på onsdag. Det är himla kul att dom klarade av det trots att Norrköping verkligen satsade allt för att ta hem matchen. 

Lundqvist och Paulsson-Glanz missade det mesta i första halvlek och det såg ut som att det skulle kosta. Glädjande nog så kom båda två igång i den andra och det anser jag var det som avgjorde med all respekt för Kraker, Popkey och Witish.

Jag höll på att smälla av när

Jucevicius i slutsekunderna blåste en mowing screen som verkligen var en tick tack freebee foul på Moa Lundqvist. Han GAV verkligen Norrköping chansen att få förlängning och det tycker jag är illa. I en SBL herrmatch hade det blivit utvärdering efter det. Tack och lov så missade Murray trean.

Jag får en känsla av att domarna inte inser

att alla matcher idag ses live eller i repris och att alla märkliga avblåsningar syns tydligt och kan reprisernas. Långt innan det är finaldags har vi sett mycket konstigheter.

Sättet att bedöma kroppskontakt överensstämmer absolut inte med den som man har i de flesta matcher söder om Malmö. Jag står fast vid det. Hur konstigt det än låter är det domarna som styr basketens dåliga utveckling i Sverige genom att inte följa regelboken strikt.

Det är skönt att säsongen snart är över.

Kommentatorerna i Östersund var bra men

lite väl hemmabetonade men det får vi köpa. Dom ser i alla fall när det blir defensiva förändringar och dom har känsla för när man bör ta en timeout. Dom är ljusår bättre än 95% av dem som kommenterar SBL herr. 

Dom tjatade dock hela matchen om att

man ville få 3 sekunder avblåsningar på Oliver. Då har dom inte koll på dagens bedömning av 3 sekunder. Domarna blåser inte 3 sekunder längre mer än möjligtvis om någon skulle tälta i området. Förr kunde nitiska domare blåsa 3 när ngn stod med ena foten i det färgade området en stund.

Sopron skrev historia på kvällen

när dom vann Euroleague finalen mot Fenerbaches Dream Team med 60 – 55. Trots 9500 vilda hemmafans på läktaren så orkade Sopron stå emot och vinna hela skiten. Jag tvivlar på att Fener coachen blir kvar.

Är det inte lite konstigt att ett lag

från fattiga Ungern kan konkurrera  och vinna på den här nivån ? Om det är någon som vet anledningen så får du gärna skriva till mig. Hur har dom råd ? 

Det borde finnas svenska företag

som säljer mycket i utlandet som är beredd att satsa på ett svenskt lag som satsar internationellt men med några års framförhållning. IKEA är det första spontana namnet som jag tänker på liksom Volvo.

Jag hoppas att någon förening har ambitionen

Satsa på de bästa svenska kvinnliga spelarna och ta in ytterligare minst 4 utländska klasspelare då kanske man kan man vara med och konkurrera efter något års testspelade i Eurocup.

Jag har läst i olika medier

uttalanden om att basketen i Västerbotten aldrig har varit på gång så mycket som just nu men sanningen är den att det finns maximalt 1000 aktiva spelare idag i länet.

Dom som uttalar sig om det är fortfarande ganska unga och ser bara de senaste 10-15 åren i sin historiebok men sanningen är den att 80-talet var länsbasketens gyllene år som vi fortfarande har en bit till.

När basketen var som starkast i Västerbotten

(1980-1988) fanns det ca 1500 spelare (KFUM Skellefteå 600, KFUM Umeå 350, Cometerna 300 enbart flickor,  Öråns SK Lycksele 100, Robertsfors 20, IKSU 40, Nysätra IF 15 fl, Vindelns IF 15 fl, Bygdeå IF 15 fl, Sävar IK 20 fl och serieverksamheten på alla ungdoms nivåer var omfattande. Föreningarna i länet behövde inte söka sig till Norrbotten eller annat distrikt för att delta i serieverksamhet.

Godmiddag