För övrigt tycker jag att…….

Rajacic har startat en egen podd.

När jag var i hans ålder då tittade jag på Hylands Hörna i SVT. Nu får jag Rajacic´s Hörna om basket.Jag lyssnade på de första avsnitten och tyckte att dom var ok. Det senaste avsnittet blev lite väl subjektivt eller säg att han borde ha hållit igen lite grand. Det blir lite för mycket mellan varven.

Jag håller med honom om en sak 

och det är det han sade om Umeå lagets 3:e match mot Luleå. – Spelarna har ansvar mot klubben, sponsorer, fans och betalande publik att göra sitt absolut bästa till slutsignalen. Det gjorde man inte i A3 och det tycker även jag är skämmigt.

Styrelsen bör göra en storstädning i laget

om man har tänkt att fortsätta att delta på högsta nivå. Föreningen måste göra något radikalt för att återigen väcka intresse för laget. Dags att slå en signal till Udominate AB igen.

Östersunds damer plockade fram

deras hemmaspel i match tre mot Norrköping och då var det kört för Taylor-Lundgrens lag. Frågan är om T-L kan finna en väg till seger i match fyra.

Jämtlands herrar gjorde det enda rätta

nämligen ökade aggressiviteten och farten så att dom slapp spela alltför mycket mot gästernas zonförsvar.Det var rätt medicin för att vinna mot Södertälje. 

Det var en rätt kul match att se

men jag kan inte låta bli att mena att domarna dömer efter en egen regelbok. Du får tycka att jag är patetisk men det är skilda världar i bedömning av foul vid kontakt ute på det öppna golvet.

Den svenska bedömningen av kontakt ute på plan har nått SBL dam, div 1 och även ner i ungdomsbasketen och det är fel väg att gå.

BC Luleå slarvade bort match två 

så nu är det kört för dem. Dom hade chansen men några helt otroliga misstag på slutet satta stopp för en seger. Jag har svårt att se att Norrköping förlorar båda matcherna i Luleå kommande vecka.

Någon ställde frågan varför Zahui

inte kan spela på samma sätt i det svenska landslaget som hon gjorde i semifinalen med Feberbache. Svaret är enkelt. Hon har inte lika bra spelare i sin omgivning i landslaget som i Fenerbache.  

Kommentatorn i matchen

Norrköping mot BC Luleå var så dålig så jag var tvungen att stänga av ljudet. Han fortsätter i match efter match att tugga spelares ålder och bakgrund som alla redan har hört minst fem ggr under säsongen. Att kommentera saker som man redan har sett är väl ointressant. 

Tack och lov så var det 

Jonte Karlsson som kommenterade Jämtland mot Södertälje. En sakkunnig person  förhöjer hela upplevelsen. 


Det borde finnas några till i Mälardalen

som kan kliva in och kommentera på ett basket kunnigt sätt. Var är problemet ? För dålig ersättning ? Man bör få betalat för minst 3-4 timmar eftersom en seriös kommentator förbereder matchen professionellt. Kan det vara det som är anledningen till att det inte finns fler riktig basket kommentatorer ?

För övrigt tycker jag att

Pierre Hampton tycker jag borde tillhöra det svenska landslaget vid nästa samling. Degernäs borde ha insett det vid det här laget.

Godmiddag