Kan BSKT säkra den 7:e platsen i tabellen i morgon

BSKT fick möta ett Fryshuset utan Solevic och Abdulkader 

vilket innebar att frysen var helt chanslösa och Balibrea kunde tidigt spela runt hela laget utan att riskera någonting.

Samtidigt vann Köping borta mot Borås   

BSKT behöver troligtvis minst en seger till för att klara den sjunde platsen i serien och få möta tvåorna. Nässjö hemma på tisdag blir intressant. BSKT har haft svårt mot dem borta men hemma vinner man då och då. En vinst säkrar den 7:e platsen i tabellen.

BC Luleå gjorde en sanslös tredje period

mot Jämtland med 32 – 12, som knäckte dem. Jämtarna försökte kämpa sig tillbaka och var nere i minus två men då kom några trötthets missar och BC Luleå ryckte ifrån igen. BC Luleå spelade strålande försvar i den tredje perioden och det avgjorde. 

Bäst av fem mot BC Luleå i kvartsfinal

vore perfekt för BSKT både sportsligt, logistiskt och ekonomiskt. Sportsligt eftersom man har vunnit en gång mot dem och säkert tror att man kan göra det igen. En 3 1/2 timmars bussresa till Luleå är som ett toabesök för en Norrlänning. BC Luleå hemma i kvartsfinal drar dessutom mer publik än alla övriga lag i Sverige.

A3 mot Borås blev en jämn match

ända in till slutsekunderna. A3 var osynkade och tröttsamt långsamma och för motståndarna förutsägbara. Borås kunde mycket väl ha vunnit den här matchen men lite kämpatag hos A3 på slutet avgjorde tillställningen. 

Endast Wade och Johnson presterade tillräckligt bra i Borås

Jag tror att coach Ryan var ganska missnöjd efter matchen. Jag blev förvånad över Ryans aktivitet och engagemang och verbalitet.

Han är ju trots allt 66 år och det brukar avta med åren men i hans fall verkar det öka. Han bråkade tom med sekretariatet som allt som oftast är näst intill 100% och det kostade honom en tekniks foul.

Högsbo blev en ganska enkel match för A3

Ida Fredriksson saknades pga sjukdom och Elin Johansson fick utgå tidigt med en fotvrickning vilket innebar att A3´s laguppställning då var mycket starkare än Högsbos.

Högsbos dubblings försvar neutraliserade Brown men Degbeon och Asoro gav 100% och det väger tungt. När dessutom Marinkovic och Elias drog upp tempot och var riktigt bra då blev det en ganska säker seger.

Jag tycker faktiskt att A3 spelar snabbare och bättre med Elias och Marinkovic som guards. Dom får fram bollen till Asoro och Degbeon och det ger enkla poäng.

Det förvånar mig att Högsbo inte använde sin 2-2-1/2-3 zon mer. Den skapade kaos och A3 hade mycket svårt att göra poäng mot den.

EOS hade ingen chans hemma

mot Östersund trots att man vann borta mot dem. Förlusten innebar att Högsbo som har EOS hemma redan på onsdag kan ta ett stort kliv mot slutspel vid vinst. Vid en EOS vinst kanske även Uppsala kan blanda sig in i kampen om plats åtta med flera andra lag.

Alvik vann mot Helsingborg

men utan att övertyga. Jag tror inte att Alvik kommer att ta sig till final. Dom spelar för ojämnt. Dom har fn sex stabila spelare och det räcker inte. Jag tror att dom framförallt bygger för framtiden med McCarville som coach.

Runt 100 personer i hallen på båda A3 hemmamatcherna

inklusive spelare, domare, funktionärer och publik är en katastrof för A3. KFUM Umeå som spelar i Basketettan har dubbelt mer folk på sina matcher. Går det verkligen inte att finna ett sätt att få fler att komma och kolla ?

Kanske är det läge att locka med fri entre den 16 mars när Luleå kommer.

Luleå BBK mot Södertälje trodde jag

skulle kunna bli en jämn match men ack vad jag bedrog mig. Det såg intressant ut i en period men sedan gick Luleå obönhörligen ifrån till en vinst med 35 pinnar.

Williams och Goss tillsammans 48 poäng alltså hälften av lagets poäng. Snacka om vinnande koncept.

Jag trodde att SBBK´s guards skulle kunna stå emot och störa Luleås guards men dom orkade inte mer än en period. Dessutom sköt man riktigt illa i stort sett hela matchen. Claesson missade allt fram till de sista minuterna. Inte ens Åström orkade hålla skärpan hela matchen. 

Södertälje hör inte hemma i slutspelet i år.

Luleå pressade ut Södertälje mot sidan och mot hörn precis som man har gjort med A3 tidigare. Dom kunde låsa Södertäljes anfallsspel vilket innebar stulna bollar och returer som snabbt förvaltades i snabba poäng.

Hägg hade en bra comeback. Snart är Allis Nyström tillbaka så Sandbergs största problem det är att hålla alla spelare på bra humör med tilldelning av spelminuter.

BC Luleå mot Norrköping i kväll blir intressant.

BCL har fn lite flow i sitt spel och borde kunna straffa Norrköping men det hänger mycket på om man kan spela försvar som i tredje senast och om Jenkins och Rönnqvist får utrymme.

Godmiddag