Kan A3 säkra slutspelsplatsen i helgen.

Jag hoppade över SBL herr igår

och valde i stället att se både Visby – Högsbo på SVT och Helsingborg mot Södertälje och jag valde rätt för båda matcherna var riktigt trevliga. 

Högsbos taktik med att försöka störa

och kontrollera Kelliher och Whitehead blev en fullträff i kombination med Ida Fredrikssons skytte. Nofuente visar på lite bättre form så Högsbo kanske kniper ngn av de sista slutspelsplatserna trots allt men då är det nästan ett måste med vinst i Umeå mot A3 på söndag. 

Södertälje damerna spelade strålande igår.

Sundberg verkar till slut ha fått lite ordning på rollerna. Kommentatorn i Södertälje har hela säsongen pratat om deras 3 poäng skyttar men dom har inte synts till förrän nu. 

Igår var Claesson riktigt vass. Åström fortsätter att spela bra och nu när Molina äntligen börjar visa den klass som man förväntar sig av henne då rullar vinsterna in. Bra guards är ett måste för att vinna i SBL herr och dam.

På lördag kommer det verkliga testet för SBBK

då man spelar borta mot Luleå kl 18.00. SBBK har vassa rutinerade guards som kan spela utan att tappa kontrollen och det är ett måste mot LBBK. Vinner SBBK den då kommer dom att klara en slutspelsplats. Jag tror på en jämn match.

De fyra topplagen i SBL dam är klara för slutspel. 

De som ligger på femte till åttonde plats kommer att få kämpa för positionerna ända in i det sista och det är riktigt roligt för alla utom för dem. Några lag kommer att choka frågan är vilka.

A3 behöver vinna helgens båda matcher

för att säkra slutspelsplatsen. Borås på lördag kan bli nog så svårt om Knallarna kommer in i det flyt som dom letar efter. Snabbt spel och ofta snabbt till skott är Pat Ryans taktik och det gillar spelarna.

Högsbo på söndag blir svårare för A3

och det särskilt om Borås har kunnat spela sin snabba basket på lördag och har tröttat ut A3 spelarna.

Jag blev imponerad av Högsbo i gårdagens match mot Visby. Lite svajigt i första halvlek men andra var stabil och stark och bör ha gett en hel del självförtroende.

Anadolu Efes mot Fenerbache i kväll

i herrarnas Euroleague blir nog en höjdare pga den interna konkurrensen och båda lagen behöver vinna för att säkra slutspelsplatser.

Turkiet förlorade mot Grekland i VM kvalet

i helgen trots att dom kunde använda flera av sina Euroleague spelare inklusive Larkin. Kanske är landslagsspelarna lite slitna.

Det måste ha varit en skuffelse för turkarna med tanke på att grekerna inte hade ett på papperet lika starkt lag.

Grekernas Agravanis gjorde 22p och Papagiannis 21p men det var guarden Sloukas med 9p 9 ast som innebar seger även på bortaplan med 67 – 76. Hemma vann grekerna med 72 – 71. 

Godmiddag