Förr var domarna alltid svettiga……..

Om du vill se vacker basket

då skall du titta på Teneriffa mot Rytas Vilnius. Matchen spelades igår kväll (ti 8/2) och var basketgodis. Den finns på youtube. Suveränt juste försvarsspel, lagspel i anfall av bästa klass, båda inside och outside spel och bra skytte. Toppat med bra domare.

Matchen mellan Södertälje och Norrköping blev ”gott & blandat”. 

Första halvlek ganska jämn men framförallt domare som höll kontroll på matchen från start även om dom tillät tät kroppskontakt. Knuffar och fasthållningar tog man direkt. Det var en väldigt bra domarinsats av Mehmedovic, Nasrollah och Begenicic.

Jag tycker att det var en av de bästa domarinsatserna som jag har sett i år och jag har sett många.

Domare Mehmedovic öppnade med att direkt varna Degernäs när han klagade. Det borde lugna Degernäs men icke. Säkringen gick bara ett par minuter senare. Mehmedovic tvekade inte och ett T var ett faktum. Förbundskaptenen såg frågande ut. 

Riipinen gnällde nästan lika mycket som Degernäs i början och blev även han varnad. Till sist fick Nasrollah nog och även han fick ett T. 

Det är ofattbart att ”dessa förbundskaptener” uppträder på detta omogna viset i match efter match. Litar dom inte på sina spelare ? Tror dom att de är dom som vinner matcherna vid sidlinjen ?

Vi kan tacka domarna för att det blev en ”ganska vacker basketmatch”.  Norrköping imponerar trots att Ramstedt inte är i form. Tubbs är en sweet skytt. Låter man honom lyfta då är det kört.

Notera att Umeå BSKT bara föll med 11 poäng hemma nyligen mot det All Star lag.

Vad bra det skulle vara om domarna skulle ”dämpa Riipinen, Degernäs och Chuck m fl” när dom coachar i Umeå och inte bara Balibrea.

Jag tror inte att någon sekretariat personal gillar dem för dom sitter närmast och får höra det eviga gnället. Är det/Det är (välj själv) skillnad på lag och lag.

Jag tycker förresten att domarna rent allmänt administrerar matcher för långsamt. Vad tycker ni ? 

Det är knappt jogging numera. Dom försöker se så avslappnade och avspända ut som möjligt i stället.(Kallas för coola)

Domarna springer nästan enbart när det är snabbt uppspel och det är det ganska sällan SBL , dom springer aldrig efter bollar, dom springer aldrig till sekretariatet utan man går sakta sakta. Domarna drar faktiskt ner tempot på matcherna och  ……………

…………….Till råga på allt så får restaurangklubbarna styra när det gäller ”försäljningspauserna”. Tjugo (20) minuter är för lång halvtidspaus. TV vill ha korta effektiva pauser har du tänkt på det.

Domarna som dömde på 80 och 90-talet var alltid svettiga efter matcherna.

Dom drog inte ner tempot på matcherna. När Åhammar, Klaar, Ericsson och Sharro pustade ut efter matcherna kunde dom ofta vrida ur tröjorna och det berodde inte på dålig match kondis.

Om du vill se fysisk vacker basket då tittar du på första halvlek från tisdag kväll mellan Fenerbache och Real Madrid där halvtidsresultatet var 27 – 17.

En kompis till mig sade att det inte skulle förvåna om Solevic snart presenteras som BC Luleå spelare.  Tja varför inte. Han har medborgarskapet så det kan vara till hjälp för att lösa guard problemet. Han är ju ingen dålig spelare. Kanske passar han in i Öqvists flexibla spel.

Godmiddag