Det är en stor positiv överraskning

att Lasse Johansson blir ny sportchef på SBBF.

Jag skrev faktiskt i HOOPS i höstas när den nya organisationen presenterades att dom borde ringa honom men, samtidigt trodde jag att han hade gjort sitt för svensk basket.

Lasse var suverän som coach i Damligan och med Landslaget. Kvartsfinal platsen i EM i Frankrike var stort och dom borde ha varit i semi men  Dumerc på hemmaplan fick en avblåsning med sig som avgjorde. 

Jag fick för det mesta torsk av honom när jag coachade men i januari 2003 lyckades vi i Umeå Comets lugga Luleå Basket för första gången på många år. Vårt horns anfall var ovanligt på den tiden och gav en del vinster.  Den vinsten glömmer jag aldrig och det sved i den gode Lasse det vet jag.

Som sportchef skall han antagligen övervaka , leda och fördela arbetet på alla olika coach konstellationer. Det blir ingen walk in the park med så många starka viljor där ute.

Det vore otroligt starkt om BSKT skulle kunna vinna i kväll

borta mot Köping.  Tyvärr så finns det inte mycket som talar för det och det grundar jag på att det för det mesta har sett riktigt illa ut i just Köping och Nässjö. Dåligt en mot en försvar dåligt skytte och galna offensiva beslut.

Jag är lite vidskeplig av mig och påstår att de takhängda korgarna i dom trånga hallarna och ”luftrummet” bakom påverkar avståndsbedömningen.

Nu spelar Köping i sitt badhus och fortfarande med takhängda korgar.

Däremot tror jag på en betydligt bättre match borta mot Jämtland på söndag men tyvärr inte heller här vågar jag tro på någon seger. Dom är för starka och då särskilt på hemmaplan.

Jag hoppade över Jämtland mot Borås igår kväll

och valde i stället Oostende mot Prometey i Champions League. Lagen spelar just nu 16 dels finaler så det är mycket hög nivå på alla matcher.

Jag var nyfiken på den Kroatiska centern Bilal som Sverige snart skall möta i VM kvalet. Tjeckerna vann borta och Bilal öste in 38 poäng nära korgen och från straffkastlinjen.

Hoppade över Alba Berlin mot Zenit St Petersburg eftersom Marcus Eriksson återigen är skadad.

Östersunds damer spelade ut Wettarna

i onsdags och nu växer själförtroendet. Elvbo sa till media att ”Vi vet att vi kan slå alla lag” men hon borde nog ha sagt att vi tror att vi kan slå alla lag. 

Mot Luleå hade dom inget att sätta emot på hemmaplan i slutet av matchen och när dom spelade mot A3 i Umeå då såg dom riktigt svaga ut i andra halvlek och då var A3 inte alls i form.

Östersund har Alvik borta kommande onsdag. Det blir en ordentlig värdemätare.

A3 har haft låååångt uppehåll som fortsätter ända till den 16 februari. Undrar om Lewis har kommit igång ? Hon såg svag ut i den första matchen. Den nya amerikanskan har jag inte sett i Umeå än.

I kväll 20.35 Real Madrid mot Barcelona i Euroleague. Mycket bättre än så blir det inte.

Godmiddag