Har Putin ett basketlag ?

Basketsnackaren i Östersund
skriver i sin krönika att HOOPS inte gillar fysiskt spel, men där har han helt fel. 

Jag gillar fysiskt spel men inte kapningar, knuffar och olika former av tacklingar.

Basket är vackert & fysiskt om man kan spela försvar med fötterna och med torso. Att Knuffa och haka på med armarna kräver inte särskilt mycket, inte ens smartes. 

Matchen mellan Nässjö och Jämtland innehöll lite väl mycket av den senare varan för att kunna kallas för fantastisk underhållning.

För varje dag som går inser jag
att det finns två tydliga kategorier av basketmänniskor. De som vill se det vackra spelet (bl a jag) och de som vill se ngt som liknar handboll eller hockey (typiskt svenskt).

Det är bara att konstatera att många tränare och våra elit domare gör sitt bästa för att anpassa sig till dem som inte vill se det ”vackra spelet”. 

Här har du anledningen till att jag
följer Euroleague och Champions League så mycket som möjligt för där erbjuds det ”vackra spelet” i de flesta matcherna.

Ibland försöker något lag grisa sig fram men det slutar alltid med en total katastrof med massor av personliga och tekniska foul och givetvis en förlust.

Domarna i Euroleague får 16 000 kr för en match. Ska SBL tvingas höja lönerna på domarna för att få dem att strikt följa regelboken. 

I förra veckan såg jag Racys döma en Euroleague match i Madrid. 

Killen är högt rankad i Europa. Det är fullständigt vansinnigt att inte han är mentor för hela den svenska elitdomar kåren med månatliga genomgångar och ordentlig uppföljning.

Vad beror det på att han inte tillfrågas ? Snälla SBBF missa inte den här chansen att vässa vår egen kår. Någon måste släppa på prestigen. 

Inför matchen i SBL herr mellan Södertälje och Köping
hade Köping uppgivit att O´Reilly var skadad och inte skulle delta.

Att han sedan deltar fullt ut anser jag vara ett brott mot ”uppförande koden”. När man medvetet bluffar utåt på det sättet då lurar man motståndarna. 

Det hade varit ok att hålla tyst.

BC Luleå informerade inte någon om att Rönnqvist var sjuk och inte skulle delta i matchen mot BSKT. Det fick bli en oväntad överraskning. Så skall det gå till bara så att ni vet i Köping.

Undrar om Putin har ett eget basketlag ?
Jag såg en match i ryska högsta ligan i söndags och ett av lagen spelade med en speldräkt som såg ut som en militär kamouflage dräkt. Det såg rent ut sagt överjävligt ut. Dom fick till råga på allt med sig en hög med domslut och vann.

Godmiddag