Rätt eller fel – Vem bryr sig

Jag fick en gång höra att jag bara skriver oväsentligheter och att jag bara gissar.

Må vara att den personen tycker så men hen kan inte komma och säga att jag är en dålig gissare. Jag träffar rätt ganska ofta. Dessutom verkar det vara många som gillar att läsa om mina funderingar.

Den senaste gissningen var att Klara Lundqvist går till Södertälje och så blev det. Den gissningen lade jag ut innan det började kommuniceras om att SBBK hade håvat in 20 miljoner i bolaget pga markaffärer.

Jag skrev också att det vore kul och att SBL dam får en extra krydda mitt under pågående slutspurt mot slutspelet. Måste kännas snopet för Alvik och sportchefen att man inte lyckades knyta till sig Lundqvist.

Frågan är nu om Södertälje skall lyckas ta sig till topp åtta (8). Laget måste i princip vinna alla kommande matcher samtidigt som Eos och Helsingborg förlorar. Jag tror att det blir svårt att ta sig till slutspel. SBBK behöver hjälp från ”högre makter” för att klara det.

BSKT förlorade ganska väntat mot Nässjö. A3 gjorde det i lördags mot bottenlaget Uppsala.

”Umeå föll” var rubriken i lokaltidningen när A3 förlorade stort. ”Umeå utklassat” var rubriken när BSKT förlorade. Vilket Umeå lag handlar artikeln om kan man fråga sig ?

BSKT saknade förresten sin bästa skytt men det passerade utan att uppmärksammas i både sändning och media. A3´s saknade spelare missade man inte i lokalmedia. Är det skillnad på lag och lag ?

Publikrestriktionerna drabbar inte Umeås SBL lag.

Den snart pågående pandemin har varit negativ men inte så negativ publikt som man kan tro. Vi måste vara ärliga och säga som det är. Umeå publiken sviker basketlagen i SBL.

A3 har inte haft någon publik att tala om på ligamatcherna under de senaste tre (3) åren så pandemin har inte varit den bidragande orsaken. Vad publik tappet beror på får klubbledningen lov att fundera på.

BSKT publiken är tyvärr inte större än runt 5-600 personer oavsett pandemin. Kanske ngn enstaka gång runt 1000 när det är fri entré.

Umeå publiken är kräsen när det gäller alla sporter.  Lagen måste vara vinnare och dessutom måste man ha både sevärda spektakulära spelare och duktiga egna produkter för att tilltala basketfolk, allmänhet eller random besökaren. 

Jämtland mot Norrköpingblev ingen vacker tillställning. Kontakter som borde ha beivrats av domartrion fick passera så det var hugget som stucket vem som skulle vinna. Det blåstes många foul men det borde ha varit betydligt fler, men coacherna kanske vill ha det på detta viset – vad vet jag.

Om det är coacherna som vill ha oren fysisk grisbasket   då skall dom sluta klaga och vädja och bedja. Knip igen.

Kanske behövs det bara en domare som övervakar matcherna liksom i tennis från ett torn med ett VAR rum som dom kan vända sig till om dom får problem.

Domarna kostar ca 25 000 per match.  Det borde kunna bekosta VAR övervakning av matcherna från Stockholm. Dom sitter ju ändå där och kommenterar sändningarna.

Jag skojar givetvis men det är lite komiskt att domarna låter så mycket passera utan åtgärd. Varför gör dom på det viset. Kan någon förklara det.

Jag småler lite över att Jämtland åkte på en avgörande avblåsning i sista sekunden. Rätt eller fel. Vem bryr sig.

Jag tänker tillbaka på när Jämtland spelade mot BSKT förra hösten och fick vinna pga att en domare tog en foul i sista tiondelen på Germaine Jordan. 

Chuck stod då bredvid domaren och när Chuck ropade foul då blåste domaren på ren reflex. Resten är historia Jämtland  vann. Ingen brydde sig över BSKT´s protester så vem bryr sig om gårdagens domslut.

Jag tycker att Norrköping förtjänade vinsten eftersom dom verkligen kämpade stenhårt sista fem minuterna och lyckades få förlängning. Att dom sedan vann i overtime var bara som det brukar vara.

Match två mellan Karsyjaka och Teneriffai Champions League igår skall du titta på om du har lite tid över. Två suveränt bra lag, galen publik, bra domare som skickade ut Karsyjaka coachen. En väldigt fysisk (kroppsligt) match med massor av känslor. SBL liknar högstadiebasket jämfört med detta.

Har ni läst om alla drönar besök vid kärnkraftverk och flygplatser. Det här är inget nytt. Det har inträffat runt om i hela världen under åratal. De som tror på UFO menar att det är intelligenta varelser från en annan värld som håller koll på oss jordevarelser så att vi inte ställer till med onödiga strul. Vad tror du ?

Godmiddag