Ingen koll då tiger man

Nu har jag lyssnat på Bänkvärmarna podden och där säger ju Håkansson att han inte tittar alls på SBL herr.

Eftersom han inte har koll på hur domarna dömer i SBL då borde han inte heller uttala sig om det.

I många matcher är det mycket tufft och fysiskt tom fult. I andra matcher blir det helt plötsligt en helt annan bedömning av vad som är tillåtet. Vem är det som bestämmer hur det skall se ut ? Är det domarna ?

I övrigt var podden en av de bästa hittills helt fri från NBA. Håkansson berättade också att han inte tittar på NBA utan att han håller sig till ACB Liga och Euroleague som är honom närmast. Bra val av Håkansson.

Norrköping mot BSKT blev en shoutoutfrån båda lagen, som tog skott så fort dom fick en glimt av korgringen. 

Oluyitan tycker jag visade att han bör få chansen till fler avslut. Både Butler och Dickerson drog på sig två snabba foul i matchinledningen på ett otroligt naivt sätt. Det gör man när man inte är 100% fokuserad på uppgiften.

BC Luleå stal matchen   från Södertälje igår kväll och det var Rönnqvist som låste upp med några viktiga aktioner i slutat av matchen. Jag gillar Rönnqvist. Vilken otrolig skytt. Tänk om han skulle få hjälp med ett par staket screens ibland då skulle han alltid leverera 20 poäng. Om jag var hans coach då skulle han få den rollen.

Södertälje är långt ifrånsamma maskin som för bara några år sedan. Jag anser att mycket beror på att dom inte längre får spela det som fick namnet ”Södertäljeförsvar” under Bosnic. Nyförvärvet Freeman har än så länge inte imponerat särskilt mycket men han kanske behöver lite mer tid. 

Fryshuset åkte till Östersundmed bara åtta spelare och utan coach. Det ser tyvärr inte särskilt seriöst ut.Undrar om SBBF debiterar Frysen för det ? 

Jämtland drar 1500 personeräven mot Frysen så degen rullar in varje vecka och täcker utan problem lönekostnaderna för alla spelare. Fatta vilken gynnsam situation en del föreningar befinner sig i.

A3 åkte till Eos och höll clinic på lördags eftermiddagen.  A3 spelade bra försvar från starten och drog upp farten. Till råga på allt sköt A3 hela 75% på treorna i första halvlek. Både Brown(26) och Page(23) hade uppvisning. Degbeon(10) och Asoro(31) dominerade under korgarna. 

Alla i 7 manna laget spelade bra och orkade utan problem.

Jag har ifrågasatt A3`s kondition men igår verkade det inte vara något problem med den trots att man i princip bara spelade fem och en halv spelare. Var det så att dom kom in i ”den andra andningen”. Du som vet vad det är vet att då orkar man spela vidare utan trötthetssymptom.

Det som inte var bra det var lite väl hemmabetonade domare.  A3 åkte på foul vi minsta petning och det är trist att se.

Kan Norrköping matcha A3 i Umeå på tisdag kväll ?Om A3 har fullt lag och spelar bra aggressivt försvar då blir det svårt för Norrköping. Jag tror inte att det går att bara gå ut och köra mot Norrköping. Utan bra scouting och bra match plan så kan det gå illa.

Visby spelade riktigt branär man hemmaslog Östersund. Från start såg det ut som att Jämtarna skulle vinna eftersom man tog en kraftig ledning men Visby vände och vann. 

Södertälje kunde inte vinnamot Wetterbygden så krisen är nu ett faktum. Jag tror inte att dom kommer att kunna vända det här och ta sig till slutspel om inte plånboken öppnas. Arsenic har inte blivit den inside spelare som dom behövde.

Alvik mot Luleå i kvällkan väl knappast sluta med annat än Luleå vinst. Alvik såg svaga ut när dom var i Umeå förra veckan. A3 spelade inte särskilt bra men vann ändå ganska lätt. McCarville kunde inte bjuda på den kvalitet som hon har visat tidigare. Hon såg faktiskt riktigt sliten ut.

Godmiddag