”Domarna blåser vid minsta kontakt” i Sverige enligt Håkansson……………..?

Det blir tufft för BSKT nere i Norrköping i kväll. Hansson måste avstå spel pga smällen han åkte på i matchen mot Jämtland. Dickerson och Czerapowicz får dra det tunga pg lasset med hjälp av unga Lindblom.

Jag tippar att Balibrea matcher runt ganska friskt idag och tar sikte på BC Luleå borta nästa fredag. Det kan bli stora siffror om Norrköping kör med gasen i botten.

Jag hade hoppats på en uppföljning i lokala papperstidningen på torsdag efter skrällen mot Jämtland men det blev bara en ”matsedel” längst bak på sportsidorna dagen efter match.

Den storstilade prestationen passera de obemärkt Umeå borna.

Det verkar vara där man på VK anser att elitbasketen skall redovisas oavsett prestation. 

Även om jag är subjektiv i min bedömning så anser jag och många med mig att herr och dam elitbasketen inte får den uppmärksamhet som resultaten förtjänar. Redaktionen anser helt klart något annat. En hopplös situation för vår sport.

Det blir knappast någon skräll i kväll i Norrköping så då får vi nöja oss med en ”matsedel” längst bak på sportsidorna.

Lördagen har många intressanta drabbningar i SBL dam. Visby mot Östersund och Eos mot A3 intresserar mig mest.

Visby borde väga lite tyngre på hemmaplan men Östersund spelar bra och kan ta den matchen.

Eos är starka på hemmaplan så A3 får full huggning men om A3 spelar försvar som senast mot Alvik då blir det utan tvekan vinst.

Har Ludde Håkansson inte någon koll på hur domarna dömer i den svenska SBL när han påstår att –”Domarna blåser vid minsta kontakt” ?

Jag tror faktiskt att ingen som spelar eller coachar i SBL herr håller med honom om det.

Igår torsdag  spelade Bayern München hemma mot Anadolo Efes. Det var rent försvar ute på banan ända till sista perioden.

När Efes måste börja jaga då blev det tight och tufft men även många foul.

I den spanska ACB ligan där Håkansson spelar är domarna professionella och dömer strikt efter regelboken. Högklassiga spelarna sysslar inte med dumheter på banan eftersom domarna har koll så därför blir det inte avblåsningar särskilt ofta. Det borde han väl hålla med om eller………

Nära korgen är det alltid tufft mellan de stora grabbarna men inga fasthållningar eller knuffar då blir det foul eller osportslig foul direkt.

Barcelona mot Real Madrid i kväll kl 21.00 på Viaplay det brukar bli en höjdare.

Godmiddag