Jag mådde illa och blev ledsen och förbannad

Sverige har inte varit i krig sedan 1809 så vi är inte riktigt redo för att kriga när det blir riktigt grisigt och fult.

På hemmaplan satte vi emot när finnarna började fysa men på bortaplan gick det inte lika bra. Hemmalaget fick 33 straffkast.

Alla ni som såg matchen mot Slovenien såg vilket grisigt försvar som Slovenien fick spela från start till mål.

I det senaste stora mästerskapet så försökte dom i semifinalen med samma dumheter men då var domarna modigare och grisförsvaret blev deras fall. 

På deras hemmaplan vågade domarna inte blåsa som dom normalt blåser i Champions League och Euro Cup.

Jag ser dom domarna som dömde varje månad i de högsta ligorna men då är som kaxiga och starka. Nu vek dom ned sig totalt. Tittade ner i golvet när dom slovenska spelarna kom fram till dem och klagade.

Det som kunde ha blivit en vacker basketmatch i högt tempo med fina prestationer blev i stället ett antiklimax som innebar att jag mådde illa och blev både ledsen och förbannad. 

Jag skrev igår i HOOPS om Prepelic. Det är inte lätt att stoppa honom. Karln kan kasta i bollen i korgen från alla möjliga och omöjliga situationer och det gjorde han. Det trista är skådespeleriet. 

Jag tror att det är pga floppandet som han inte längre spelar i Euroleague. I den ligan går inte domarna på allt filmande, utan det blir i stället en varning och sedan ett T.

Jag är säker på att han och lagkamraterna skrattade gott i omklädningsrummet åt att dom lyckades lura domarna igen………….

Jag har kollat SBBF´s hemsida och alla möjliga nationella medier men ingen skriver en rad om domarna. På presskonferensen vågade man inte ens nämna skillnaden i antal straffkast.

Betyder det att jag inte fattar någonting ? 

När jag läser Rajacic så förstår jag att jag har rätt. 

-”Vi kanske ska sluta klaga på domarna i SBL? Kanske skicka blommor? Choklad? Be om ursäkt? Domarna i den här matchen hade hemsk dag på jobbet”. 

Jag funderar lite påvarför inte Sverige utnyttjade det faktum att både Prepelic och Blasic åkte på två snabba foul vardera efter några minuter.

Var det inte möjligt att korrigera matchplanen lite och attackera dem en mot en när dom kom in för att försöka foulbelasta dem ? Ingen av dem har snabba fötter.

Håkansson får till sist även min respekt.Jag har inte tyckt att han är särskilt bra som playmaker men han har tagit ett stort kliv. Otroligt stark prestation av honom med tanke på vad han fick stå ut med under matchen. Detsamma gäller även Borg och Birgander.

Det var trist   att Slovenien lyckades provocera Gaddefors till en avgörande dumhet så att han fick lämna planen. Slovenerna provocerade även Borg, Czerpowicz och Birgander men dom höll sig kalla och fortsatte att spela fokuserade.

Vi kommer knappast att kunna prestera särskilt mycket bättre om fem år.

Godmiddag