Stoppa Popkey och Prepelic

Östersunds damer vek ner sig när dom besökte Umeå med match mot A3 den 23 oktober. Efter det har dom tagit tag i matcherna på ett helt annat sätt. 

Popkey är riktigt bra som pg och dessutom poänggörare. Om hon får styra och ställa då vinner Östersund.

Är det inte henne man måste attackera för att trötta ut eller få i foulnöd för att få grepp på dem? Ingen verkar tycka det eftersom alla bara kör på med sitt spel och Popkey kan spela smart i lagförsvaret utan att dra på sig foul. 

Östersund hade faktiskt inga större problem med att vinna mot Norrköping.

A3 klarade till sist av att vinna i Göteborg mot Högsbo men det satt som vanligt långt inne.  Så länge som Högsbo spelade sin zon så hade A3 förtvivlat svårt att göra poäng. 

När man har så bra skyttar som A3 har då borde en zon inte vara till så stora problem med en screenare på toppen. A3 envisas med att försöka göra poäng inside i stället och det lyckades inte många gånger.

Rycket kom när A3 spelarna i mitten på den 3:e perioden steppade upp i sitt man man försvar och började kämpa. Då kollapsade Högsbo direkt speciellt när man nu saknade sin amerikanska Guard som fick sparken dagarna innan.

Pressande försvar gav direkt missade skott, bortkastade bollar och retur efter retur. A3 fick kontra in 20 poäng utan att möta något försvar. Fredriksson insåg snabbt att det var över och tog inte ens alla time out för att försöka hålla tillbaka A3.

I A3 var det endast Asoro som var bra alla övriga långt från den form de borde ha när serien gasar på med fem matcher på kort tid.

A3 är minst sagt svajiga och det vill till att laget tränar bra under de närmaste 3 veckorna.

Hela  fem (5) matcher skall klaras av mellan den 4 – 21 december (3 hemma och 2 borta) innan man går på ett nästan 3 veckor långt uppehåll utan matcher, fram till den 8 januari.

Hur är det möjligt att man kan ta så lång ledighet utan matcher i den s.k professionella SBL Dam ? En vecka ledigt över julhelgen är helt ok men inte så länge som de flesta har nu. Det är knappast bra för basket formen.

Tyvärr måste jag skriva att så länge som Högsbo var med i matchen så fick A3 många konstiga beslut från domarna emot sig. När A3 ryckte och gick ifrån då gick domsluten helt plötsligt emot Högsbo. En ganska pinsamt svag domarinsats. Enjebos protester som till slut innebar en teknisk foul var verkligen befogade.

Södertäljes damer verkar inte komma igång trots värvning av den serbiska centern. En vinst efter 10 matcher pekar mot att man missar slutspelet. Nedflyttning behöver dom inte oroa sig över eftersom det knappast finns lag som vill ta steget upp.

Att Visby ligger 2:a och Östersund 3:a efter tio omgångar är riktigt kul. Dom lagen har fått så mycket självförtroende nu så att dom kommer att vara med i lekan hela säsongen. 

Åtta timmar till uppkast mellan Slovenien och Sverige. Om Sverige klarar av det fanatiska publiktrycket som säkert finns i hallen och kan spela lite bättre anfall då vinner Sverige men Prepelic måste stoppas annars gör han 25-30 poäng.

Godmiddag