Inga problem när man har deg

Inför återstarten av SBL herr har det kommit en del nyheter.

Södertälje gjorde sig till sist av med Griffin. Det tog lite tid men till sist hittade agenten en ny klubb till honom och då gick det snabbt att lösa honom från kontraktet.

Zekovic i Jämtland missar resten av säsongen pga en svår knäskada och Harris får stå över matchandet till efter årsskiftet. Trist för Zekovic särskilt med tanke på den fina form som han har visat på senhösten, men han är ung och kommer igen. 

Jämtland aviserar redan nu att dom tar in en ny utländsk spelare på Zekovics position. Det finns inga problem när man har deg

Det negativa är att pandeminfortsätter att ha sitt grepp om inomhusidrotten med nya regler som måste följas från idag onsdag den 1 december. Det är inte direkt oväntat. Jag hoppas att dom ej vaccinerade håller sig hemma och köper matchen online.

Experterna har varnat för vinterhalvåret och nya varianter. Jag kan inte fatta att folk inte vaccinerar sig. Är konspirations tänkandet så starkt att man är beredd att riskera sitt liv med att avstå. Märkligt.

Jag pratade med Balibrea igår när han landade i Umeå igen. Han var mycket positiv över dagarna med landslaget. Samarbetet hade fungerat bra och stämningen hade varit professionell och positiv.

Jag frågade inte varför det pratades svenska på timout och inte engelska så att även han förstod vad som sades. Man hade kommit överens om att det skulle vara så.  Det borde inte vara ngt problem alls. Alla coacher är van att prata engelska och många spelare coachas på engelska även utomlands. Finnarna har en amerikan i laget och pratar till 90% engelska.

Jag frågade inte vad han tycker om Gaddefors agerande. Det var inte bra men…..Jag har en viss förståelse för att han reagerar. Han fick ta väldigt mycket stryk. Slovenerna ville verkligen stoppa honom. Personligen tycker jag att han håller så hög klass så att han skall vara kvar i landslaget trots incidenten.

Jag frågade varför dom inte satte mer attackpress på Prepelic och Blasic som båda snabbt hade dragit på sig 2 foul i matchinledningen. Svaret blev att dom försökte med det i sitt pick & roll spel men att det inte gav något resultat. Fine så. Jag hade gärna sett lite open court och en mot en i stället. Jag kanske är naiv, vad vet jag.

Luleå spelade inte bra igår borta mot Norrköping. Det var jänkarna som spelade bra. Dom var överlägsna på plan och skrapade ihop 30+22 poäng. Det är stor chans att Luleå vinner rubbet i år. Frågan är om någon av de lagen som har bra svensk stomme försöker utmana dem. 

Som jag ser det så är det bara Alvik och faktiskt kanske Östersund som har tillräckligt bra svenskt material för att kunna utmana.

Från 15.00 idag till 21.30 kan du se kvinnlig toppbasket i Euroleague på youtube. Missa inte det.

Godmiddag