Objection

JAG PROTESTERAR MOTDe etablerade erfarna liga domarnas sätt att döma i SBL. Dom blåser bara av på det som passar dem. Jag protesterar mot att klubbledarna inte ser problemet och gör något åt det. -”Det är klart att dom ser problemet men dom vill ha det så” sade någon med insyn. Jag protesterar mot att coacherna accepterar det för dom måste ju se hur domarna dömer. – ”Det är klarat att dom ser men eftersom alla topplag gynnas av sättet att döma så säger man inget”. 

Att Östersund utan Paulsson-Glatnz skulle klara av att vinna mot Alvik var oväntat men starkt och visar på att laget definitivt kommer att fightas om en plats i årets slutspel. Nu är det bara att hoppas att Paulsson-Glantz knä inte behöver vila för länge.

I övrigt var onsdagskvällens resultat ungefär som väntat. Norrköping vann lätt mot Uppsala borta liksom Eos mot Borås. Högsbo klarade av Wettarna.

Södertälje kunde efter vissa besvär klara av Helsingborg. Jag tror att sju förluster är för mycket för att ta sig till slutspel i år .

I Visby blev det propaganda basket i högt tempo som Visby gick segrande ur och håller kvar andra platsen i serien fortfarande. Vilken succé för nya coachen Hernandez, men jag upprepar. Utan bra utländska spelare så vinner inga coacher några matcher i SBL.

På fredag kväll är det dags för den första Norra Norrlands drabbningen mellan Luleå BBK och A3. 

Senast jag såg en SBL dammatch i Luleå var för länge sedan. Dåvarande Udominate tränades och coachades bra av Tamara Ruzic och segern stannade på runt 20 poäng för Umeå. Man kunde höra suckarna på läktaren och givetvis var domarna inte bra när inte Luleå vann.

Udominate dominerade då med bättre fysik och högre tempo. Kvaliten på spelarna i båda lagen var hög och till slut tog Luleå guldet i alla fall pga en kämpe med namnet Barthold.

På fredag kväll spelar även BSKT mot Nässjö. Om jag utgår ifrån de senaste fyra matcherna så är Nässjö helt klart favoriter men jag har sett dem få pyspunka i Umeå tidigare så det kan hända igen.

Nässjö utan Keenan Gumbs har gått bättre än med honom tycker jag. Hur går det med honom ev tillbaka ? Han brukar ha lite väl mycket boll.

BSKT lyckades spela riktigt bra borta mot Fryshuset utan Butler, men hur går det på fredag inside mot stora tunga Nässjö om han inte kan spela.

Barcelona mot CSKA igår kväll var en suverän basketmatch med suveräna domare som vågade blåsa på allt som  inte är tillåtet enligt regelboken.  

I kväll Real Madrid mot Röda Stjärnan.

Godmiddag