Ett brott mot spelets idé

Jag känner mig som Don Quijote som för krig mot väderkvarnar. Jag har under 18 månader försökt att väcka upp klubbledare och coacher. 

Domarna är anställda av klubbarna och dom borde till 100% utföra sitt jobb så professionellt som möjligt.

Om dom kör ett eget race då skall dom inte arbeta för SBL klubbarna.

”Don Quijote lär oss att vi ska vara idémänniskor och att man kan slåss även för en till synes förlorad sak, som rättvisa och medmänsklighet”.

Det är dags att få domarna att börja döma strikt enligt regelboken om svensk basket på klubbnivå skall utvecklas. Jag är 100% säker. Endast när vi börjar spela bättre justare försvar kan vi nå framgångar internationellt.

Idag tillåts ett ständigt fuskande med screensättning, fasthållning av screenare och rullare, tacklingar när det inte finns utrymme eller fasthållningar av spelare som skall över en screen.

Coacherna lär helt enkelt ut tjuvknep som fungerar väldigt ofta. Det är ett brott mot spelets idé.

Södertäljes spel i Champions League för tre år sedan kunde ha gått bättre om dom inte hade fuskat så mycket i försvarsspelet.  Coach och spelare såg förvånade eller chockade ut under de första matcherna när domarna blåste foul på dem hela tiden men dom fick helt enkelt inte spela Södertäljeförsvar.

Igår kväll blev det vinst för BSKT mot Nässjö men fattas bara annat när både Gumbs och Alcegaire saknades. BSKT fick en chans som dom inte missade.

Dickerson höjs till skyarna efter matchen för sina 29 poäng men det var Hansson, Welle och Butler som var vinnarkonceptet.

Om Olyetan skulle få lite fler passningar när han står fri någonstans då skulle även han levererar över 10 poäng varje match. Hansson passar honom men inte Dickerson som 9 ggr av 10 går på eget avslut. Igår gick det bra men det har redan kostat laget några vinster tycker jag.

Jag trodde att A3 skulle kunna vinna i Luleå men laget klarade inte av att spela mot Luleås aggresivitet. 11 – 2 efter fem minuter var redan för mycket för att orka vända på steken. A3 närmade sig några gånger men eftersom Luleå nästan lyckades nolla Brown då fanns ingen segerchans för A3.

Förstafemman i A3 spelade nästan non stop.  Finns det bensin kvar till att klara av Helsingborg på lördag ?​

Godmiddag