Är det bara jag som………..

JAG PROTESTERAR MOT    De etablerade erfarna liga domarnas sätt att döma i SBL. Dom blåser bara av på det som passar dem. Jag protesterar mot att klubbledarna inte gör något åt det. Jag protesterar mot att coacherna accepterar sättet att döma. Det gynnar inte svensk basket.

Jag blev tvungen att titta på Jämtland vs BC Luleå eftersom det blev en oväntad vinst. 

X faktorn var Jenkins. Killens svaga säsongsstart innebar nog att han knappt fanns med i Chuck s gameplan.

Jämtland har blivit lite för bekväma efter alla vinster. I media är förklaringen att Harris var borta men nej det är inte det utan lite hybris och det är normalt i svensk basket. Det är ofta så. Med lite framgång så slår man sig för bröstet. Inte ens med 1700 på läktaren så går det bra av bara farten.

Var den någon fler än jag som undrade om det fanns några domare på plan i första halvlek ? Det var så tyst i hallen så man borde ha hört dem.

8 foul totalt delades ut i första halvlek trots att matchen var fylld av knuffar, slag och fasthållningar. 

Jag undrar om det var ngn som ringde till domarna i halvtid eftersom dom helt plötsligt blåste 20 foul i andra halvlek trots att den var justare. Ingen konsekvens som vanligt. Jag protesterar.

BSKT åkte till Stockholm på tisdag och hade inga problem att avfärda Frysen med nästan 30 pinnar trots att dom hade dammat av Solevic. Det blir en tuffare uppgift på fredag då Nässjö kommer till Sporthallen.

Södertälje blev överkörda av Nässjö i första halvlek och kunde inte kämpa sig tillbaka och föll med stora siffror.

Cole Welle var tillbaka i laget men han har tappat kondition och timeing i returtagning och försvar så det tar en tid att komma igång igen.

A3 spelar borta mot Luleå på fredag. Inget konstigt med det. Det som är det konstiga det är att A3 spelar hemma mot Helsingborg på lördag. I hockey är det inget konstigt med matcher 2 dagar i rad men där spelar man men 20-25 spelare i korta intervaller. För en förstafemma i basket är det andra bullar. Det är risk för att laget kan kamma noll på två dagar om det vill sig illa.

Luleå matchen kommer att vara väldigt tuff med erfarna ligadomare som tillåter det mesta och det kommer att gynna hemmalaget som det så ofta gör i Luleå. Om A3 klarar av att spela samma försvar som de har presterat i period 3 och 4 av de senaste matcherna då kan man vinna i Luleå. 

Hur som helst så kommer A3 troligtvis att vara slitna på lördag och det kan sluta illa mot ett hungrigt Helsingborg som vann hemma mot Uppsala senast. 

Villurbanne mot Real Madrid igår var en trevlig match. Real spelade riktigt bra försvar med Tavarez som målvakt runt korgen. Det gick inte att göra poäng nära Reals korg så man var helt beroende av 3 poäng skytte och det håller inte i Euroleague. Taylor var inte med i truppen av okänd anledning.

Zalgiris tog sin första seger och det mot Panathinaikos. Bayerna vann hemma mot Fenerbache.

Baskonia fick direkt en vinst med nya coachen Spahija, som har en otrolig meritlista. Det måste ha kostat multum att sparka Dusko Ivanovic och ta in Spahija. 

I kväll 20:50 på Viaplay Barcelona(3:a) mot CSKA (9). Titta om du kan.

Jag lyssnade på senaste avsnitten av Bänkvärmarna och 3NOLL5 podden. Båda är bra men 305 är bättre. Det blir helt enkelt för mycket NBA nörd snack i Bänkvärmarna.  

I senaste 305 hade man besök av Oscar Lefwert som är domarchefen i Sverige. Att döma av den mesiga frågeställningen till honom så verkar vi inte ha några problem med domarnas sätt att döma  utan det enda problemet är att vi har för få både elitdomare och domare på lägre nivå.

Är det bara HOOPS som tycker att de svenska domarna är för mesiga. Att dom inte vågar blåsa på det som händer på plan. Att dom tillåter alldeles för mycket kontakt av olika slag som inte är godkänt enligt regelboken.  

Jag anser att sättet att döma premierar dåligt försvarsspel och det gynnar inte svensk basket. Är det bara jag som vågar säga vad jag tycker då är det kanske lika bra att lägga ner.

Godmiddag