”Är det verkligen………….”

RIG Luleå åkte på en kölhalning i söndags med 110 – 71 mot Umeå BSKT i Basketettan. RIG hängde med i några minuter men sedan gick tåget.

20 poäng ledning redan i paus och 41p innan matchen var över trots att coach Pavlogiannis matchade de flesta spelarna ganska mycket.

BSKT´s lag består i huvudsak av unga spelare från Umeå varav några har viss erfarenhet från u-landslags verksamhet. Dessutom finns några få lite äldre spelare med basketbakgrund. Jag vet att alla Umeå killar har tränat bra under pandemi tiden och att formen är god.

Botold, Lindblom, Andersson och Lundholm som tränar med SBL laget dominerade tillsammans med Jallow och Jägare från Luleå.

Jag hörde att RIG saknade några som tränar med BC Luleå eller kanske representerar sina ordinarie klubbar samma helg och som skall vara riktigt bra men i alla fall. 

”Är det verkligen de största talangerna i svensk basket som går på RIG i Luleå och RIG Mark ”? 

Det skall väl vara så om uttagningarna har varit objektiva. Har de bästa hamnat på RIG Mark. ? Inte vet jag men Coach Stjernborg såg inte bekväm ut nere på golvet att se sitt lag bli så utspelat av Umeå BSKT.

Nästa lag att mäta sina krafter emot blir Uppsala som kommer till Umeå på söndag. Då är det också dags för KFUM att möta Uppsala i BED. Jag ser fram emot dessa matcher som ofta innehåller mycket tempo & roligt spel. 

Norrköping såg ut som en Ferrarri mot Södertälje, som mest liknade en långsam finlandfärja. Det var inte kul att beskåda så jag valde PAOK vs Olympiakos i Champions League i stället. 

Det jag noterade var att Eriksson och Persson dömde för fjärde dagen i rad. Det kallar jag för professionell satsning på domarskapet och då tycker jag att vi kan ställa höga krav på utförandet. Dömer dom ikväll också måntro ?  

Jämtland mot BSKT i kväll blir förhoppningsvis intressant. Jag trodde att Borås skulle göra processen kort med BSKT i fredags men det var nära att dom fick åka hem med en förlust. Balibrea hade en strålande gameplan som nästan höll hela vägen.

Avslutningen mot Borås såg inte så bra ut men det blev kanske annorlunda än vad Balibrea hade bestämt. Jag har inte ställt frågan.

Frågan är om Balibrea kan hitta på något som kan rubba hemmastarka Jämtland. Knappast troligt. 

Personligen så skulle jag lägga stor vikt på att försöka störa Wilson i speluppbyggnaden dessutom är Hampton en nyckelfigur i Jämtland men sanningen är den att om Guinn spelar bra då vinner Jämtland-alltid.

Undrar vad det är för odds på BSKT vinst ?

Jag siktar in mig på Bayern München mot Milano kl 20:40 i Euroleague. 

Godmiddag