Är inte Gustav Hansson aktuell ?

Tävlingsmatcher utan publik är inte särskilt kul. Pandemin har varit bedövande. Ett litet uppvaknande från sövningen & bedövningen kunde vi se igår när BSKT besegrade Fryshuset. 

Publiktillströmningen innebar även att en del spelare i båda lagen blev alldeles till sig och försökte med konstnummer som dom inte behärskade. 

Matchen var stundtals underhållandemen inte välspelad. Fryshuset är otränade och långt ifrån en vettig ligaform. BSKT är vältränade och skulle troligtvis ha vunnit med stora siffror med fullt lag men tyvärr saknas Welle och Häglund. Båda brukar spela 20-30 minuter/match. 

BSKT ”håller masken” men sanningen är den att Cole Wells skada är av sådan karaktär att han troligtvis inte ens kan spela med ansiktsmask. Han kommer att bli borta från spel ett längre tag så nu måsta BSKT agera.

Cole Welles ledarskap på plan blir svårt att ersätta. Han får leda från bänken i stället. BSKT får dessutom ha tålamod till det att Häglund har gått igenom ”hjärntrappan” programmet efter hjärnskakningen.

Det finns gott om utländska spelare på marknaden men knappast en kopia på Welle. Balibrea blir tvungen att justera lite i spelet & strategin inför fortsättningen.

Jag tycker att Gustav Hansson borde vara aktuell som pg i det svenska landslaget.Han har speed, tekniken och skott dessutom smartness on court. Vi kan inte bara leta efter dem som skjuter 3 poängare hela tiden utan vi behöver en riktig pg och det är Gustav Hansson. Är jag naiv och okunnig eller är de som bestämmer blinda ?

Hansson var planens överlägset bästa spelare igår anser i alla fall jag och ledde BSKT på ett strålande sätt. 

Domarna samarbetade bra efter en lite strulig start och dömde utmärkt matchen igenom.

Måste även nämna umeabskt.se hemsidan som äntligen har fått en ordentlig ansiktslyftning. Bra jobbat. Nu är det bara ett någorlunda hyfsat fysiskt matchprogram som saknas. Att få programmet i mobilen är bra men många vill fortfarande få ett litet matchprogram i handen.

Champions League matchen mellan Oostende och Strasbourg i måndags var underhållandeoch särskilt playmakern Roberson i Strasbourg som började sin karriär i Södertälje för flera år sedan. Vilken lirare och poänggörare. Han gjorde 20 poäng och 6 assist i andra halvlek när Strasbourg tog sin fjärde raka vinst i årets Champions League. Den finske coachen Lassi Tuovi visste vad han gjorde när han värvade honom.

Finske Jantunen spelade bra i Oostende bara så ni vet inför EM kvalet den 25 november i Globen(för mig)

Senaste 3NOLL5 podden får du inte missamen inte för att HOOPS fick lite cred utan för det utmärkta och intressanta innehållet i övrigt. 

Lyssnar du då får du en internationell inblick och personlig insyn i basketlivet som proffs genom Gunesh Karaoglan med dubbelt pass, som spelar med Cesme, Izmir i den turkiska ligan. 

Dessutom kommer det fram många intressanta synpunkter om WNBA och en massa kloka ord om ledarskap som förälder. Missa inte det.

Jag ifrågasatte publiksiffran i matchen Norrköping mot Borås tidigare men jag måste backa lite.

Lind i 3NOLL5 podden bekräftar att det var runt 2800 och att de stora luckorna på TV långsidan var obesatta sponsorplatser. Kul om vi kan få tillbaka publiken på allvar. Det har varit glest på läktarna även före pandemin. Nog om detta

Det som däremot inte kommer fram är incidenterna i samband med matchen mellan Nässjö och Köping. Om ryktena som florerar stämmer då borde det ha inneburit mer än varningar. Skummjölk återigen.

Godmiddag