Rejält extraknäck för tre

Dom heltidsanställda SBL coachernaDegernäs, Källman och Riipinen fick ett rejält extraknäcki och med att dom skrev på som förbundskaptener för 2 år. Om jag räknar antalet lägerdagar, resor och matcher så tippar jag på 100 papp/skalle och år plus givetvis en bonus vid framgång. Utan framgång är det över efter 2 år.

Jag har skrivit i HOOPS tidigare att jag tycker att det är intressant och att det får bli ett test om dom kan klara jobbet. Alla tre verkar vara unga duktiga coacher i SBL. 

Frågan är om dom har den beslutsamhet och den flexibilitet som kan krävas när det går snett i en match och man måste hitta på något som man inte har hunnit träna på. 

Jag är rätt säker på att alla tre redan har lika mycket kunskap som många äldre coacher ute i Europa har men dom har absolut inte erfarenhet och det väger tungt internationellt.

Jag tittade på första halvlek i dam matchen mellan Norrköping och Södertälje men sedan fick det räcka. Södertälje kämpar väl och spelade inte så tokigt men dom får inte bollen i korgen. Det är typiskt när viljan finns men självförtroendet har fått sig en törn. Molina är inte lika bra som tidigare och Monakanas styrka har inte jag upptäckt än.

Norrköping har fyra starka importer plus ett par tre till som spelar bra så det kommer att räcka ganska långt. Jag står fast vid att dom är med när semifinalerna spelas. 

På Facebook finns en highlight filmmed några lite spektakulära aktioner av Dickerson från BSKT segern mot Fryshuset. Det är kul att se och han är ganska kul att se men det skulle faktiskt ha gått att göra en lowlight film om de konstiga beslut och avslut som han tog i matchen som innebar turnovers. 

Vi får lov att ha lite tålamod med pojken. Han kommer direkt från college och har antagligen spelat i ett lag där det mesta var tillåtet. Han kommer att fortsätta att varva högt och lågt men så länge som ha kan levererar 20+ poäng i match efter match och inte foula ut sig med naiva fouls så är mycket förlåtet.

Onsdagskvällen var en otrolig basketkväll med matcher i Euroleague, Champions League, Eurocup för herrar och Euroleague och Euro Cup för damer. Jag scannade av en hel del.  

A3´s ”banekvinnor” Csataåkte på torsk mot ungerska konkurrenten DVDK, som hade en amerikanska (Green) som pytsade i 32 pinnar. Det mesta inne i 3 sekunder. 

Lundqvists Arka Gdyniagick på andra raka torsken men hon verkar ha stort förtroende hos coachen (27 minuter) trots att poängen (4p) inte rullar i. Hon är lite för liten för internationell toppbasket men snabbheten räcker långt.

Franska mästarna Landesär nykomlingar i Euroleague. Dom svarade för en riktig skrällgenom att vinna borta mot mästarna Fenerbache. Playmakern Dumerc som sänkte Sverige i EM för 8 år sedan håller fortfarande klass. Fenerbache utan Zandalazini är inte lika bra.

Real Madrids herrar hade 44 – 17i första halvlek mot nykomlingen Monaco i herrarnas Euroleague och det verkade över så jag bytte till annan bra match nämligen Teneriffa mot Sassari. När jag kollade en halvtimme efteråt var det lika i Madrid. Otrolig vändning av Monaco med Mike James som organisatör med 4 av 6 treor i andra halvlek. Tyvärr tog bensinen slut och Real gick ifrån under de sista minuterna och vann.

Incidenten i Nässjö passerade utan bestraffning av spelare eller ledare. Jag bara undrar om det hade blivit samma resultat om Umeå BSKT hade varit involverad.

Godmiddag