HOOPS dubblerar idag

Du som läser HOOPS regelbundet har säkert noterat att jag har skrivit väldigt lite, ja nästan ingenting om både herr och damligan hittills i den här säsongen. 

Jag har helst enkelt tappat lite av motivationen. Basketsporten behandlas illa i Umeå år ut och år in och även en obotlig optimist som jag tappar till sist orken. Föreningarna får inget utrymme i annat än egna hemsidor och sociala medier.

Några korta kommentarer inför den kommande säsongen får det bli.

På damsidan är det nykomlingarna och Helsingborg som är intressantast. Alla lag fyller på med utländska spelare men det är ju- tycker jag – det svenska materialet som är avgörande i slutändan. Kommer de nya lagen att kunna vinna någon match mot topp sex Luleå, Alvik, A3, Norrköping, Högsbo och Södertälje. Knappast om det är fair play.

North Cup blir väldigt intressantatt följa. Är Jämtland så starka som dom ser ut att vara ? Är BC Luleå så svaga som dom ser ut att vara ?  Kommer Gehrke att få ihop Köping redan år ett eller tar det 2-3 år som det tog i Jämtland ? Var står det unga Umeå BSKT i år ? Det lär knappast bli fågel men kanske närmare mittemellan.

Södertäljes herrar ser ut att bli svårslagnaefter att man lyckats få hem Jonathan Person, som är en av mina favoritspelare. Han påminner mig om pappa Ike Person trots att Ike var en power forward. Snacka om eleganta skickliga basketspelare. Alexander Lindqvist blir givetvis väldigt viktig för SBBK om han kommer upp i toppform. 

Förresten så tippar jag att Boris Balibreamåste vara ett hett namn som ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget. Han är ung men han har kunskap och erfarenhet redan nu. I damernas landslag passar han knappast.

Jag tror dessutom att Francisco Pintoär den som står närmast att ta över damlandslaget om han bara vill.

Lokaltidningen verkar ha tappat intressethelt att skriva om stadens elitlag i basket i papperstidningen men stora rubriker blir det om det blir t ex en fyllekörning.

Hegethorn är som vanligt på tårna   med basketbloggen där han inte missar att berätta om vad som händer i basketsverige vilket många gillar, men allmänheten och random idrottsintresserad läser inte bloggen så basketen syns inte ute i stugorna.

Tänk dig att bara inför en sketen fotbollsmatch i kväll mellan Umeå FC och GIF Sundsvall i Svenska Cupen så har man skrivit helsidor i papperstidningen i två dagar. Ja det stämmer INFÖR kvällens match.  

När det gäller basket får vi under serielunken nöja oss med en sketen matchguide om det inte är derby mot något av Luleå lagen.

Bara under den senaste veckan har fyra nya spelare anlänt  till basketlagen i Umeå.  De mest namnkunniga är Paige och Louka till A3 dessutom tillkommer Karsas och Andersson till BSKT. Små notiser om killarna har jag noterat men inte något om de nya utländska spelarna. Märkligt.

Jag säger bara. Jämför med om det hade varit hockeyspelare till B-löven eller fotbollsspelare till något av lagen UIK eller UFC. Facit är minst en halv sida.

Det brukar vara resultat som räknas på sportsidorna men det gäller inte när det gäller basketsporten. Umeå vinner äran som landets bästa idrottsstad pga basketlagen och inte pga fotbolls eller hockeylagen. PUNKT.

Godmiddag