Slutgissat…………..

Jag njuter verkligen av att se Sloveniens herrar spela. 

Jag gillar egentligen inte lag som skjuter 3 poängare i tid och otidmen det är skillnad med Slovenien. Det är inte bara Doncic utan ett väl coachat kollektiv som kanske kan skaka Frankrike.   Frankrikes atletism kommer att väga tungt men Sloveniens skytte kan bli avgörande. 

Alla jag känner tror att det blir Frankrike som möter USA i finalen. Jag tror att det blir USA mot Slovenien i en galen  final med 30-40 trepoängare från båda lagen. Det mesta talar för att USA vinner igen men jag hoppas på Sloveniens Dream Team.

Damernas kvartsfinaler blev klara på onsdag. Australien hade ingen chans mot USA. Jag har tidigare skrivit att jag tror att USA kan tappa en match i OS men jag tar tillbaka det. Det blir OS guld igen.USA vinner stort utan att spela bra. Bird 40 år och Taurasi 39 år och Fowles 35 år kunde jogga igenom matchen och lät ungdomarna göra jobbet.

Jag trodde att Kina skulle slå ut Serbien med sitt snabba spel och fina skytte men. Serbien visade rutinoch avgjorde den jämna matchen i slutminuterna.

Serbiskorna såg trötta ut hela matchen men de stora namnen Vasic 16p, Dabovic 13p och Brooks 18p klev fram när det gällde. 

Noterade att de serbiska damerna har fd storspelaren Zoran Savic med sig som ledare. Jag säger bara ”se och lär”.

Kina centern Nere Li, 200 cm, bara 22 år är stor smidig och rörlig med bra känsla för spelet nära korgen. Guarden Wang är en komplett spelare. Kina går till final i nästa OS i Paris 2024 om dom börjar spela lite mer strukturerat.

Kina spelade ungdomligt naivt hela turneringen. Lite svensk ungdomsbasket med en mot en attack för att passa ut plus en ny en mot en attack och en till passning ut för att leta treor osv.

Jag hoppas att basketfolket i Sverige ser på OS och inser att det är inte så svensk basket skall spelas. Vi har inte dom skyttarna.

Kina har ett framtidslag med kvalitet i alla positioner men jag tror att Kina har tittat för mycket påNBA.  Kina har talang för att ta sig till final men tyvärr så spelade man bort sig själva enligt mig.

Japan mötte Belgien i den tredje kvarten och vann med 86 – 85. Belgien gjorde en bra match igen och hade sista skott men japanskorna dubblade Meesseman så Kim Mestdagh fick ta det sista och missade. Det var det enda som hon missade i matchen (23p)

Tufft för Belgien men ändå kanske rättvist. Lite tveksamt att inte belgiskorna fick med sig några straffkast.

Japan har ett väl balanserat lag som har teknik, speed och skjuter bra , dessutom har man insidespel.

Belgien hade matchen men Vanloos osportsliga foul i slutminuterna innebar två satta straffar plus en satt tvåa Japan var ifatt och till sist förbi och gick till semifinal.

Det som irriterar mig det är att domarna har slutat att blåsa stegfel. USA´s herrar hade väl minst 10 i senaste matchen och USA damerna minst fem. Både Kinas damer och Japans damer gör massor av stegfel enligt FIBA´s case book men av någon anledning blåser inte domarna. De övriga lagen tar inte ”det extra steget” och förlorar på det. Kan någon förklara ?

Den sista kvarten mellan Spanien och Frankriketrodde jag att Spanien skulle vinna på sitt försvarsspel. Spanien fick tre dygn vila efter sista grupp matchen mot Frankrikes två dygn. Det trodde jag skulle bli en faktor men icke.

Frankrike vann med 67 – 64 efter några spektakulära konstskott av Johannes. När hon drar iväg sina attacker eller skott så vet man aldrig hur det kommer att sluta. Idag slutade de det med några viktiga fullträffar som tom fick coach Garnier att bli skogstokig.

USA vinner mot Serbien.Jag kan inte tänka mig att serbiskorna kan klara av detta USA, men Serbien kanske nöjer sig med att spela om bronset. Dom inser nog att USA är för starkt och mörkar inför bronsmatchen och vilar stjärnorna. Serbien tog brons i senaste OS så dom nöjer sig kanske med det.

Hemmanationen Japan i semifinal mot Frankrike är väl årets match i Japanmen utan hemmapublik blir det inte samma sak. Det skulle vara kul om Japanerna hittar 5-6000 som kan få lov att komma in. 

Frankrike har längd och atletismen men jag tror att det unga duktiga japanska laget går till final.

Nu har HOOPS kommenterat och gissat färdigt om damernas OS resten blir bara fakta.

Det har gått två dygn sedan BSKT presenterade sitt senaste nyförvärv men lokaltidningen har fortfarande inte brytt sig om att presentera spelaren med en bild……………..

Godmiddag