”Honom skall vi ha”

Jag skrev igår att jag tror att det blir USA mot Slovenien i finalen men ”tro skall man göra i kyrkan”som man brukade säga förr i tiden i alla fall.

Jag borde ha skrivit att jag hoppas att Slovenien vinner men nej så lär det knappast bli.

Jag var 100% säker på att USA skulle besegra Australien, men med 16 p ledning för Australien en minut in i 3:e perioden då blev jag osäker men………..då kom vändningen. 

USA började spela det försvar som dom är bäst på av alla i världen och i kombination me den atletism som man har plus KD. Då finns ingen som kan hota dem.

Bensinen tog slut för Aussies och USA gjorde 20 – 0 eller 48 – 14 när tredje var slut.  Australiens coach hade för länge sedan insett att det blir spel om bronset igen så han tog inga time outs och han sparade sina bästa spelare.

Frankrike är för atletiska och för stora och för bra för att tappa mot ett i OS sammanhang rookielag som Slovenien. 

Jag mår lite illa av att se hur det är tillrättalagt och hur en del saker fungerar men OS basketen är alltid USA´s turnering. Finaltiderna vid de amerikanska grenarna spelas/genomförs amerikansk lunchtid. 

Det är hälsosamt att se att inte friidrotten längre enbart är USA´s tävling.

Bara ryktet om att Mike Lampe pratar med BC Luleå är en sensation.  Om han skriver på för dem då har SBL fått sin fixstjärna.

Lampe är fortfarande en mycket bra spelare trots sina 37 år. Han har tjänat tillräckligt på basket under alla år i utlandet och då framförallt i Kina så han kanske vill avrunda sin karriär med ett par år i Sverige.

BC Luleå är förmodligen det enda lag som kan betala det han kostar.

En stor positiv sak med OS basketen har varit kommentatorn Håkan Bergholtz.

Enligt mig har han överglänst alla (utom möjligtvis Jonte) som sysslar med att kommentera både vid SBL´s herr och dammatcher och framförallt SVT´s sändningar.

Killen har visat på stor bakgrundskunskap och taktiskt tunnade och ”öga som snabbt ser vad som händer”. ”Honom skall vi ha”– det skulle jag ropa om jag hade något att säga till om när det gäller kommentatorer till kommande säsong.

En bra kommentator lyfter tom en dålig basketmatch.

Godmiddag