Bild på tränaren och inte på den nya amerikanen………….

Idag blev det officiellt Steve Kuminga, 25 år, forward på 198 cm är Umeå BSKT´s fjärde import.

Han ser som så många andra riktigt vass ut på videos som jag har sett. Jag har även sett ett par hela matcher där han hade roller och spelsystem som knappast passade för hans spelstil. Det såg inte särskilt bra ut.

Det sägs att han är en mycket bra skytt men det sades ju även om Esteban och det stämde inte så vi får se och hoppas på det bästa. Det vore på tiden att BSKT gör ett par fynd igen efter Germain Jordan och senare Arik Smith och Eric Gilchrese.

Kuminga är liksom de övriga två nästan helt oskrivna kort och det är bara att hoppas att dom passar in i Balibreas lagbygge. Jag blir inte helt förvånad om någon eller några av dem måste bytas ut under säsongen.

”Han blir Umeå BSKT´s fjärde import” skriver VK.se i rubriken men inte bemödar man sig med att ta fram en bild på den nya spelaren trots att det finns massor på nätet utan i stället en bild på tränaren.

Så oprofessionellt av VK.se Antagligen kom nyheten samtidigt som dammatchen i OS i fotboll och då satt redaktionen fastfrysta framför TV:n. Om det inte finns en bild i papperstidningen i morgon ……………

Snacka om negativ särbehandling igen. Basketklubbarna i Umeå borde reagera och protestera mot det minimala utrymmet i papperstidningen och på VK.se men det är ingen som vågar göra det. Umeås baket syns i tidningens basketblogg men den läser ju bara nördarna.

Serbiska damerna verkar inte ha kommit över stortorsken med 15 p mot Spanien. Dom hade all möda I världen att klara av Sydkorea med 4 p. Coach Maljkovic var inte nådig över hennes spelares prestation : ”Here is the place where you are supposed to die for your country – no excuses or alibis.”

Hemmalaget Japan körde över Nigeria i morse och kan komma att skrälla i slutsplet. Hemmanatione är grupp 2:a efter att ha besegrat både Frankrike och Nigeria. Mot USA blev det minus 17.

Efter att ha sett USA damerna mot Frankrike kan jag konstatera att det inte är givet att USA vinner OS. USA har nu 53 raka matcher utan förlust men #1 kan komma i år.

Frankrike gjorde ingen särskilt bra match men hade häng ända fram till slutminuterna (82 – 93). Wilson och Charles steppade upp i slutet och avgjorde. Tillsammans med Stewart så är dom USA´s starka offensiva hot.

Obesegrade Belgien och Kina möttes i sista gruppmatchen. Matchen var jämn till halvtid 37 – 38. I slutet av första halvlek gjorde en av domarna något otroligt.

Efter att 24 signalen hade gått med 38 – 35 på tavlan hittar han en osportslig foul på en kinesisk spelare. Meesseman sätter båda 2.1 sekunder kvar och fick nästan en trea på bollinnehavet.

Jag håller på Belgien men Kina är nog lite starkare och bredare lag och vann med 74 – 62. Obesegrade genom gruppen och kan gå hela vägen. Laget har det mesta men gör dom inte en massa stegfel som hittills har fått passera.

Kina är en fantastisk basketnation med 3 ggr fler basketspelare än i USA.

NBA har sponsrat med 10.000 utomhusplaner i Kina eftersom man givetvis ser business i att basketen växer där. Den fd NBA hjälten Yao Ming, 40 år och  229 cm sitter med laget på bänken under OS. Du fattar vad det är fråga om.

Australien som har hittills haft ett misslyckat OS med två förluster vann mot Puerto Rico med tillräckligt mycket för att gå till kvartsfinal. Hemresa hade varit ett stort misslyckande för coach Brondello. Canada med ranking # 4 på World Ranking fick respass trots en oerhörd satsning på OS med ett par månaders förberedelser. Ett stort misslyckande.

Fick höra härom dagen från en säker källa att det finns seniorspelare i några av landets högst rankade herrlag i SBL som tränar 2 ggr om dagen och satsar fullt ut trots att dom bara har några tusen kronor i ersättning per månad. Det torde innebära att det tom finns spelare som spelar enbart mot gratis skor och luncher.

När skall SBBF förstå detta och inse att SBL fortfarande är en liten amatörliga och att man måste göra allt man kan för att hjälpa föreningarna så att de svenska spelarna börjar få rimliga ersättningar för den tid de lägger ner. Det är helt fel metod att mjölka föreningarna på avgifter. 

Jag noterade en kul grej och det var att Puerto Ricos coach använder en magnetisk taktiktavla med rörliga pjäser. Jag brukade använde en sådan på 80 talet.

Godmiddag