Mina ”käpphästar” är………

Mellan 600 och 850 läser HOOPS bloggen varje dag till och med nu i slutet på juli under semestern. I söndags var det 854 st. Så många har det inte varit vid den tidpunkten tidigare somrar. Då känns det inspirerande att fortsätta.

Jag funderar lite på vad det beror på. Håller du med om eller gillar du vad jag tycker och skriver om eller tycker att jag bara är en bitter ”Campari gubbe” som sitter hemma och gnäller ner text efter text.

Det kanske är en kombination av gillande, nyfikenhet, ogillande och nöje eller att få sig ett gott skratt, men skratta inte för mycket så att du chokar för jag har en hel del rätt och många på min sida att döma av den positiva feedback som jag får nästan dagligen.

Antagligen läser du eftersom jag kommer med min högst personliga åsikt om både det ena och det andra och det är väl inte det vanligaste att folk säger vad dom tycker så att allmänheten får veta.

Mina ”käpphästar” är att jag vill att Svenska Basketbollförbundet skall ägna det mesta av sin tid åt tävlingsverksamheten, landslagen och utbildningen.

De ena nya projektet efter det andra startas. Det senaste är 3X3 som kostar multum men inte kommer det att generera särskilt många fler nya basketspelare och definitivt inga internationella framgångar. USA´s herrar var inte ens i final i Tokyo igår men damerna tog guld i alla fall.

Jag har fört och kommer att fortsätta att föra ett korståg mot domare i SBL som inte tar sitt uppdrag på allvar och framförallt är rättvisa. Jag har absolut nolltolerans mot särbehandlingsom vissa lag och spelare får. Att följa OS och se alla rättvisa professionella domare är bland det roligaste. 

De lokala Umeå mediernas särbehandling av hockey och fotboll  trots att de lokala elitlagen inte ens spelar i landets högsta serier.

Hockeyn drar förvisso mest publik och har en fanatisk publik men jag undrar hur många abonnemang och lösnummer man säljer på det eftersom det är 25-50 åringarna som dominerar på läktaren och som är digitala.

I mina ögon är det en ren sponsring av hockeyn och fotbollen som lokalmedia sysslar med genom att bevaka allt som händer där och lite till.

Åter till reflektioner över OS

Torsdagens största nyhet är att stavhopparen Hendriks har testats positiv och inte kan delta. Jag blir mer och mer övertygad om att även OS 2021 borde ha ställts in. Ingen publik, massor av aktiva kan inte delta pga covid. Det känns ganska ointressant och lite orättvist.

Det är plågsamt att höra speakern som presenterar basketlagen. Han är säkert toppklass men han ”uppträder” som att det finns 15000 på läktaren. Spelarna ser nästen lite generade ut när de presenteras inför mörklagda heltomma läktare.

Jag trodde att Japans herrar skulle kunna skaka Slovenien som värdnation mot en nykomling. Sådana prestige matcher kan handla om politik ibland och Doncic åkte på minst 3 mycket petiga foul. Det visade sig att Slovenien är inte bara ”INC”. 116 – 81 är en liten skuffelse för värdnationen.

Spaniens damer är tillbaka och det pga att Alba Torrens är med i laget. EM i juni blev ett fiasko men det var utan Torrens som var borta pga covid.

Torsdagens match mellan Serbien och Spanien var mycket bra. En tuff kamp mellan två bra lag där Spaniens ungdomar var bra men Torrens avgörande med 25 p.  Vinst med 85 – 70 för Spanien var den boost som laget behövde och nu tar dom Canada av bara farten.

Spaniens herra mot Argentina om en timme. Jag tror att Argentina studsar tillbaka.

Godmiddag