Belgiens damer imponerar

Nej nej Argentina studsade inte tillbaka utan det var Spanien som steppade upp defensiven och satte stopp för Campazzos &  Laprovittolas guardspel och då klappade Argentina ihop.

Sista gruppmatchen för Argentina blir mot Japan på söndag och ärligt talat så tror jag att Japan vinner den för då har dom chansen att ta en av två platser till 1/4 final . Argentina ser trötta och slitna ut.

Söndagens intressanta match blir Slovenien mot Spanien.Båda är obesegrade och gruppsegern är givetvis viktig för att få en ”enklare” motståndare i 1/4 finalen.

Spaniens försvarsspel var suveränt mot Argentina. Om dom kan upprepa det och dessutom hitta på ngt klurigt mot INC (Incredible Doncic) då vinner dom. 

Ricky Rubio imponerade mycket.Han är nästan lika viktig för Spanien som Doncic är för Slovenien. Jag minns honom när han var en finnig junior som gjorde debut i landslaget. Då gjorde han en del naiva misstag. Nu spelar han smart och balanserat.

Det enda som jag inte gillar med dessa två lag är att dom snackar så mycket med domarna så att dom nästan får fradga i mungiporna. 

Domarna har varit bra men i matchen Spa vs Arg släppte dom för mycket och då spårade det ur med för mkt snack.

Domarna verkar ha fått direktiv om att det inte skall tittas så mkt på repriser efter domslut från och med nu. Det var inte en enda videotitt i dammatchen mellan Spa vs Ser och inte heller i herrmatchen Spa vs Arg. Stå för domsluten verkar budskapet vara.

Jag tror att domarna nu får direktiv att även få slut på snacket bland herrlagen.  Det är osportsligt och dålig TV show.

Belgiens damer imponerar. Inte segern med 35 p mot Puerto Rico utan samspelet. Dom spelar med ett otroligt självförtroende. Belgien har spelat tillsammans med samma lag i många år och det syns. Titta på Belgiens sätt att spela mot zonförsvar. Bara det är intressant utbildning.

Jag tippar dem till semifinal utan att veta vem dom möter i kvarten. Dom gör sitt första OS.

En person sade till mig att när Belgiens spelare var juniorer då förlorade dom mot Sverige.Stämmer det ? Jag har inte koll men om det stämmer då måste man utvärdera vad som gick snett i Sverige. 

Är det de svenska spelarna som inte är tillräckligt bra ? Är det de svenska coacherna som inte är tillräckligt bra ? Är det satsningen från SBBF som inte är tillräcklig ? 

Det duger inte med att säga att det är en kombination av allt. Var finns felet ? Har vi inte tillräckligt kunniga utvärderade ? Har vi rent av fel utvärderare ?

De japanska damerna visade bra nivå när dom ledde med 30 – 28 mor USA efter första perioden. + 17 blev slutresultatet för USA men inte utan besvär. Som tur är har dom Stewart som är i en klass för sig. USA tar sig givetvis till final och det mesta talar för ett nytt guld men…………det finns några utmanare.

Notera att arrangörerna har kluriga lösningar på det mesta.

OS sargerna på kortsidan är låga så att fotograferna kan sitta på parketten bakom dem och dessutom gjorda av gummi, dessutom har fotograferna fått egna låga sittstolar till sitt förfogande, som några nyttjar men inte alla.

Europa tankar  Samtidigt som OS pågår spelas Euro Challange för U 18 damer men utan Sverige.  Hela 24 lag deltar uppdelade i olika challange rounds.

Sverige valde att satsa Nordiska Mästerskap i stället men det känns fel efter ett pandemi år då så många spelare inte fick internationella matcher.

Mot våra nordiska grannar kan man spela över en långhelg och det finns många sådana helger.

Godmiddag