Immobile betyder orörlig

Läser i NSD.se att Luleå tappar Mathilda Åhlberg som har bestämt sig för att gå till Norrköping. Jag tror att jag förstår vad coach Taylor-Lundgren ser. Åhlberg har visat upp fysiskt spel och riktigt vasst 3 poäng skytte den här säsongen när hon har fått minuter. 

Sofia Hägg i sin tur lämnar Södertälje för Luleå. I henne får Luleå en erfaren spelare och rutin väger tungt i damligan, men hon är inte en stabil 3 poäng skytt.

Selma Delibacic blir ny assisterande coach i Högsbo men vem blir head coach ?  Jag skrev för länge sedan att jag hade hört att Lantto som var i Södertälje var aktuell men än så länge har det inte bekräftats. Att döma av Linonsbloggen så fortsätter Jonas Fredriksson och det gillar jag. En smart spelare som blev en smart coach.

Det är förresten alltid lika roligt att läsa vad klubbar skriver om sina nyförvärv. Superlativerna staplas på varandra men när det kommer till kritan så ser man ofta inte mycket av det. Det blir bl a intressant att se om Luleås nya BMW är så ”otroligt bra” som man tror.

Enligt vanligtvis välunderrättad källa så är Ellen Nyström klar för Luleå BBK men Vesterberg har ännu inte bestämt sig.

Palmblad fortsätter åtminstone ett år till i Södertälje. Det tycker jag är kul. Killarna som jag tränar kommer att få i uppgift att studera honom när han kommer på besök. Han är en role model i mina ögon när det gäller fysik och teknik samt både offensivt och defensivt. Det jag inte gillar är hans defensiva tjuvknep som han inte behöver för att hänga med i försvaret.

Läser om hur RF och Specialförbunden fördelar slantarna som staten bidrar med för att hjälpa idrotten. 

Basketen fick totalt 14.3 miljoner. Hockey får 210 miljoner och det kan jag köpa för där har spelare löner som är högre än statsministerns även om dom inte spelar särskilt mycket, att Friidrotten får 50 miljoner det finns bara inte speciellt med tanke på att fotbollen ”bara får” 52 miljoner. Snacka om särbehandling eller är det ett extra OS bidrag inför Tokyo.

Specialförbunden alltså SBBF bestämmer själva över hur man fördelar vidare ut till basketklubbarna. 

Jag har en känsla av att BSKT får en liten sudd precis som senast samtidigt som ”restaurangklubbarna” håvar in 5-6 ggr mer/förening. Dom som redan har får.

Här borde man ha tänkt tvärt om och stöttat dem som inte har. DET skulle kunna innebära att SBL blir jämnare och bättre. Som det fördelas nu blir det status quo eller kanske tom sämre.

Fördelningen baseras på publiksiffrorna och inte på t ex lags resekostnader som borde vara en rättvisare norm. 

Alla vet ju dessutom att många klubbar sockrar sina publiksiffror och särskilt dom som har ganska mycket publik för det syns ju inte då. En klubb som har liten publik kan inte bluffa för då syns det direkt.

Immobil betyder orörlig. Det är inte italienaren Immobile. Ingen kan överdriva smärta av en kontakt på fotbollsplanen som han. Inte ens Ronaldo. Sådana spelare är anledningen till att jag inte tittar så mycket på fotboll och definitivt inte på vissa lag.

Godmiddag.