Matchen blev en mardröm

Sverige var totalt sönder scoutade och matchen mot Spanien blev en mardröm.

Spaniens taktik gick ut på att dubbla och radera ut Eldebrinkarna och det lyckades till 100%. Spelarna var inte redo för det och inte ens för match mot Spanien och det får staben ta på sig. 

Med tanke på Crespis uttalande till media om motståndarnas förträfflighet att dom befinner sig på en annan nivå så sände man fel signaler och självförtroendet sviktade hos de svenska spelarna. Jag tror att spelarna chockades av Crespis uttalande och att förtroendet  skadades.

Jag och många med mig chockades.

Sverige gick ut på banan i matchinledningen och spelade avvaktande försvar och det var suicide. Spanien gjorde 47- 17 och Svensk Basket fick skämmas igen. 

Att Sverige sedan lyckas vinna både period 3 och 4 genom att visa upp bra försvarsspel igen och dessutom ganska bra anfall bekräftar att gameplanen var fel från början.

Spanien slår Slovakien på söndag och Sverige går vidare även om man förlorar mot Belarus och jag förväntar mig 100% inställning och att man är redo för att spela mot zon. En vinst innebär en kanske något lättare motståndare i nästa match.

När Spanien spelade zon och matchup då kastade Sverige bollar omkring sig så att det gjorde ont i kroppen och jag klickade över till Acropolis Tournament för herrar mellan Grekland och Mexiko. En bra match. 

Efteråt tittade jag på hela andra halvlek och kände återigen igen laget någorlunda väl även om Spanien lättade något på det defensiva trycket.

Crespi uppträdde igår på sidlinjen så som han gjorde innan han fick lämna det Italienska landslaget nämligen obalanserat. 

Att vända sig mot spelarna på bänken och hoppa som en sprattelgubbe och gapa och skrika framför TV kameran och framföra vad han tycker om dem som är på plan och det misstaget som dom just har gjort det fungerar inte i Sverige.

Dags för unga välutbildade svenska coacher som är väl förberedda och har både plan B och C klar.

Umeå BSKT tappar duktiga Marc Olmos som fys coach. Olmos kommer att jobba för Södertälje under kommande säsong. 

Glädjande nog kan Umeå BSKT presentera en ny fys coach som också är spanjor nämligen Arnau Pina från Barcelona som ansluter till laget i augusti. 

BSKT coacherna är nog glada idag eftersom Barcelona tog hem mästerskapet med två raka vinster. Man spelade bäst av tre från kvartsfinal och ända till final.

Trots att Real Madrid missade final i Euroleague och föll i den spanska finalen mot Barcelona så får coach Paolo Lasu nytt kontrakt och förtroende säsongerna 21/22 och 22/23.

Godmiddag