Halleluja !

Crespi gjorde det igen !

På måndag morgon sade han detta till svensk media.

– ”Italien är bättre än oss, det är inget snack. De utmanar om medaljerna, vilket vi inte gör. Men vi älskar att vara underdogs i den här matchen, säger han”.

Det är verkligen annorlunda att läsa för en svensk men skit samma om det svenska laget presterar som dom gjorde mot Italien.

De lite pinsamma torskarna mot Spanien och Belarus var snabbt glömda och vi måste notera att Sverige är bland de kvarvarande åtta nationerna.

Halleluja ! Vinsten mot Italien var en av Sveriges bästa insatser sedan milleniumskiftet.

Italien, Tjeckien, Turkiet, Grekland, Slovenien, Kroatien, Montenegro och Slovakien är utslagna men lilla basketlandet Sverige är kvar.

En strålande prestation oavsett hur det går i nästa match mot Belarus.

Om Sverige klarar av att handskas med Belarus Drakar och deras insidespel då finns det en god chans till vinst och en semifinalplats.  

Vi hoppas på att laget återigen får det flow som man hade mot Italien. Flow är något som man inte får varje kväll men när man får det i ett helt lag då kan man besegra nästan vem som helst på samma nivå oavsett vad Crespi säger.

Eldebrinkarna är suveräna och enligt mig så spelar dom just nu sin bästa basket någonsin.

Nyströmarna, Fontaine och Johansson är fighters och sådana får man aldrig för mycket av. Tänk bara om Loyd skulle komma upp till sin högsta nivå i morgon. Om hon inte gör det då måste Visscher få komma in snabbt.

Onsdagens matcher blir verkligen intressanta.

Serbien mot Spanien är en rysare. Serbien har ett mycket rutinerat lag och en riktigt smart coach som har en förmåga att förändra spelet radikalt i alla lägen. Spanien spelar på hemmaplan och kommer förmodligen att ha domarna med sig lite grand även nu för det har man haft i de senaste två matcherna därför tror jag att dom har störst chans till seger.

Frankrike mot uppstickaren Bosnien Herzegovina anser nog de flesta vara solklar fransk seger men jag flaggar för ett smart spelande BIH med en av de bästa amerikanskorna som finns.

Belgien vinner mot Ryssland tycker många men jag tror att det är Rysslands år i år och att dom går vidare.

Sverige kan gå till semifinal om man får till samma defensiv. Då finns det förutsättningar för att flow kommer tillbaka. Nyckeln är att sätta maximal press på Belarus spelfördelare så att dom inte kan få in passningarna till postande och kuttande långa spelare som sällan missar ett närskott eller en layup.

Ovasett resultatet så får Crespi säkert sitta kvar till det att kontraktet går ut 2023.

Godmiddag​