”Bortavinst I match ett”?

I kväll spelas den första semifinalen mellan Södertälje och Jämtland. Jag hoppas på en bortavinst i match ett.

Eftersom det har visat sig att jag är en usel tippare när det gäller herrbasket så avstår jag. 

Jämtland har pratat om att de är inne på år ett i en 3 års satsning. Hur skall det då bli nästa år med tanke på den våldsamma satsningen redan i år.

I morgon spelas match ett mellan Norrköping och Nässjö. Jag avstår även här att tippa men jag skall vara ärlig och säga att jag hoppas på att både Jämtland och Nässjö når till finalen.

De flesta verkar tippa att Södertälje får det svårt mot Jämtland. 

Jag tror att Södertäljes smarta spel och fördel av hemmaplan och traditionen som sitter i deras väggar väger tung men jag har inte glömt när Jämtland blev utslagna av Södertälje i kvarten för några år sedan på ett ickedomslut. Kanske dags för rättvisa nu.

Jag tror att Nässjö har en bra chans att slå ut Norrköping och det baserar jag på att varken Stokes eller Carr har kommit upp i samma nivå som dom hade innan den olyckliga kollisionen mellan dem här i Umeå.

Det blir även intressant att se vilka domare som har fått vara kvar och får förtroendet att döma semifinalerna. Det brukar röra sig om ca 10 st så flera av dem mest aktiva domarna får inte vara med längre.

Jag noterade att Luna Gogolin inte fick förtroende i någon av herrarnas kvartsfinaler. Eftersom jag höll henne som en av de bästa i år även i herrligan så har domarbasen tydligen en helt annan åsikt, eller så har det att göra med att hon är kvinna.

Champions League har genomförts under säsongen med 32 lag från start. Igår spelades dom första kvartsfinalerna mellan Nizhny Novgorod, Ryssland och Zaragoza, Spanien samt Nymburk, Tjeckien och Karsikaya, Turkiet. Zaragoza och Karsikaya vann och spelar semifinal på fredag mot varann.

I kväll kl 16.00 Teneriffa, Spanien – Strasbourg, Frankrike som coachas av unga finske coachen Lasse Tuovi      och kl 19.00 Holo, Israel – SP Burgos, Spanien. Segrarna möts i semifinal på fredag kväll. Detta är gratismatcher som sänds på youtube – bara så att du vet.

Notera att Champions League med 32 lag är den tredje bästa ligan ute i Europa på herrsidan efter Euroleague med 18 lag och 7Days Euroleague med 16 lag. Inget svenska lag bland dessa 66 lag. Nästa steg är FIBA Europe Cup där deltog 22 lag men inget från Sverige. Alltså minst 88 lag före oss i Europeiska ligor och Cuper. Fatta hur långt efter vi är hur mycket kulisser man än bygger upp om hur bra vi är.

Godmiddag