Milano nära historisk kollaps

Bayern München lyckades inte vinna den femte och avgörande mot Milano men nära var det. 

Innan jag berättar kort om avslutningen i den matchen så vill jag påminna om att Alviks damcoach gav upp match fyra borta mot Luleå när man låg under med 16 poäng och det var över fyra (4) minuter kvar. Då bänkade han Lundqvist m fl i startuppställningen. Ofattbart.

I Milano igår ledde Milano med 91 – 82 mot München med 44 sekunder kvar men München klev fram och jagade och chansade och stal boll efter boll och tog snabba skott som satt. Milano ”sket ner sig” och med 14 sekunder kvar var ställningen 91 – 89 och till råga på allt Bayerns inkast under Milanos korg.

Tyvärr så valde Bayern coachen en väntad avslutare nämligen guarden Baldwin, som inte är en särskilt bra skytt men hyfsad på en mot en. Han fick bollen och attackerade men Hines mötte honom i mitten och blockade honom med båda händerna så att det blev uppkast. Baldwin hade ingen chans vid det uppkastet.

Milano till Final Four och det mycket tack vara lagets för dagen bästa spelare nämligen dansken Shavon Shields 33p. Notera att inga svenskar spelar i årets Final Four men däremot två (2) danskar. Shields och Ibbe Lundberg som är frontman i CSKA. Stort. Jag har en känsla av att Danmark nu har passerat Sverige.

Barcelona hade inga större problem med Zenit St Petersburg. Gasol spelade många minuter och visade gryende gammal god form. Anodolo Efes Istanbul hade det tufft mot Real Madrid men en blek Shane Larkin vaknade till under de sista fem minuterna och det avgjorde för Efes.

På tal om Alvik som jag skrev om i början. 

Jag lyssnade på senaste inspelningen av Bänkvärmarna och där kapas Alvik coachen och coachningen i finalen rejält av Johansson. Strategin var kass och sättet att spela gammaldags 2000 tal. Jag tycker att det är intressanta synpunkter och att man bör vara öppen för åsikter men alla är inte det.

Dessutom berättar man att en Alvik spelare hade en flygbiljett till USA bokad dagen efter 3:e finalen. Man antyder att Alvik var så säkra på vinst att den resan redan var bokad. Vem som skulle ha biljetten framgår inte även om man tydligen känner till det.

Jag skrev efter den tredje matchen att det var för mycket folk i hallen och att alla troligtvis var där för att fira det första guldet. Jag antar att även champagnen var på kylning. 

Det är aldrig bra att ta ut något i förskott. Luleå BBK som en gång ledde med 2 – 1 i matcher mot Udominate hade ett år med sig champagnen och hattarna till Umeå. 

Luleå var i ”säker ledning” i slutet av matchen så busschauffören fick i uppgift att gå ut till bussen för att hämta champagnen och guldhattarna men matchen vände till vinst för Udominate och chauffören fick bära ut allt igen.

BLMA Montpellier som blev 4:a i den franska damligan i basket får plåster på såren efter pandemin, som har tagit hårt på ekonomin en bra slant. Tänk om förutsättningarna var lite bättre för de svenska damligalagen då skulle fler duktiga spelare kunna spela i Sverige och inte ute i Europa.

Regionrådet i Montpellier bidrar med 800.000 euro och staden med 200.000 euro alltså dryga 11 miljoner kronor. Det är som du förstår lite skillnad på status och omsättning i dom ligorna och även på spelarnas löner.

Bourges blev 1:a i den franska Liga A och Elin Eldebrink är lagets 5:e bästa poängplockare med 9.9 ppm.

Toppspelarna i den franska dambasket ligan har sexsiffriga månadslöner.

Godmiddag