Dålig match men jämnt

Jag gjorde som jag skrev i fredags och tittade på BC Luleå mot Jämtland i stället för Nässjö mot BSKT mest för att jag ville se en jämnare match och det blev det men det var ingen bra match. 

BC Luleå spelade som – jag vet inte vad. Dom fick knappt en siffra rätt i den första perioden. Jämtland gick till 9 – 20 utan att behöva anstränga sig. 

Jag anser att Jämtland kanske kunde ha avgjort matchen i första halvlek om Chuck hade låtit dem som spelade med flyt fortsätta men han gjorde som så många gör. Bytte ut spelare med flyt och dom tappade symptomatiskt flytet.

Luleå kom tillbaka och det blev en jämn match som Luleå kunde vinna efter två förlängningar pga Hansson som hade tort krut i bössan.

Jag skriver det igen. När Rönnqvist & Hansson spelar bra då vinner Luleå. Rönnqvist kom fel in i matchen. Han tog några naiva foul som domarna inte blundade för och han tappade focus helt.

Luleå vann tack vara Hansson och slumpen. Det lär bli konstiga matcher mellan lagen om dom möts i kvartsfinalen. Jag blir inte förvånad om det kan bli svängigt och stora variationer i resultaten.

Det fanns i alla fall något som var riktigt bra i matchen och det var domarna. Nu blir du förvånad att jag som ofta dissar domarna ger beröm men notera att jag är kritisk bara när dom dömer svagt. Igår dömde dom starkt. 

Begenicic, Goniband och Luna Gogolin dömde suveränt bra. Dom var noggranna från starten och fick på så sätt kontroll på matchen direkt. Årets bästa domarinsats vad jag har sett där alla är nära en femma.

BSKT utan alla skadade spelare kan inte mäta sig med övriga lag i ligan. Trots det kunde man hänga med Nässjö till mitten av tredje perioden. Det var bra kämpat av laget. 

Jag har som sagt inte haft tid att se mer än den sista perioden av matchen så jag avstår från personliga omdömen men noterar att Esteban hade 1 av 11 och bara 4 poäng igen på bortaplan. Det duger inte för en import. 

Exposito levererade på bortaplan och det var bra och de unga fick chansen till värdefulla minuter vilket också var bra.

Jag pratade med en domare som har sett matchen och han tyckte att domarna kom undan med godkänt men inte mer.

Nässjö fick spela lite väl hårt försvar. BSKT´s unga fick knuffas undan utan åtgärd från domarna. Balibrea fick bl a ett T när han blev upprörd över att unga Lundberg knuffades undan av en Nässjö spelare. En naturlig reaktion av coachen.

I tisdags den 9 mars avslutade Finland sin Korisliga och det efter bara 22 omgångar. I Finland insåg man snabbt att det skulle vara olämpligt att pressa igenom 44 omgångar som tidigare. Man behövde marginaler för att kunna pausa ligan och det gjorde man en månad före julhelgen och för att spela matcher som blev uppskjutna.

I helgen startar slutspelet och storfavoriter är nog Helsinki Seagulls som i kvartsfinalen får möta Kobrat från Lapua en timme öster om Vasa. Lapua är en lite stad med drygt 14000 innevånare men som trots det kan delta på högsta nivå i både basket och boboll (finska varianten på baseboll och stort i Finland)

Rashad Odomes som i fjol spelade med BSKT har i år spelat med Kataja från Joensuu invid den ryska gränsen. Det blev ett lyckat val för Odomes som får spela kvartsfinal mot Tampereen Pyrintö. Odomes hamnade på 9:e plats i poänggörande i den finska ligan. 

Linn Svan berättar i media om hur jobbigt det har varit under och efter VM i Obersdorf, men ingen journalist verkar ställa frågan VARFÖR det blev så och VAD som hände strax före VM som fick henne att tappa allt.

Godmiddag