Sluta snacka om Jordan

Det är dags att sluta skriva om att Germain Jordan saknas i BSKT´s laguppställning. Han har varit borta sedan början av januari och han lär inte komma tillbaka.

BSKT coachen sade efter senaste matchen mot Nässjö att han inte vill ha några ”superhjältar” i sitt lag och det är väl vad en random Umeå BSKT supporter kallar spelare som Germain Jordan och Omar Krayem. Är det anledningen till att dom spelarna inte längre är kvar i laget. Dom kände sig kanske inte riktigt hemma. Vad vet jag.

I morgon är det dags för den första hemmamatchen i ligan mot BC Luleå. Fattar du så knäppt det kan bli med spelprogram. Ligan startade i oktober, alla lag skall mötas fyra (4) gånger men det tog ett halvt år innan BC Luleå spelar i Umeå.

Rent logiskt skall inte BSKT ha någon som helst chans men det trodde jag inte heller den dagen i november när BSKT hemma vann mot Norrköping som nu är serieledare. Jag trodde heller inte att det var möjligt när jag såg Nässjö värma upp i hallen senast de var här. Ingenting är tydligen omöjligt men näst intill med alla BSKT skador.

Jag hoppas att BSKT försöker få kontroll på Rönnqvist och Hansson för då finns det en liten liten chans. Jag hoppas också att domarna håller ett öga på tjuvknep och efterslängar.

Läser i op.se bloggen att Andersson tror att Solevic kommer att blomma ut snart men det tror inte jag. Jag tror inte på spelare som dribblar runt runt hela tiden. I modern basket är det spelare och bollen som skall vara i ständig rörelse.

Norrköping imponerade igår mot Borås. Vilket tempo och vilket skytte. Om inte dom spelar final då vet jag inte vad.

Hur kan Marek Klassen få springa omkring med bollen i handen. Igår attackerade han rakt framifrån en gång och tog fyra steg samtidigt som han HÖLL bollen i handen.

De tre domarna dömde riktigt bra men missade återigen att blåsa förning på Klassen trots upprepade tillfällen.

I några av de senaste matcherna har jag sett en klar skärpning från domarkåren att börja beivra kladdande, knuffar och fasthållning mer. I matchen mellan Nässjö och BSKT var det inte så.

Den grekiska guarden Vintsilaiou i A3 verkar inte heller riktigt hemma ännu även om det gick bättre mot Eos än mot Luleå BBK. När A3 mötte Helsingborg och det blev en run and gun match och hon fick springa och attackera då såg hon ut som en toppspelare och den som kommer att lyfta A3. När A3 tvingades spela långsamt som mot Luleå då syns hon inte på samma sätt. 

Vi ”förståsigpåare” såg ligans bästa backcourt med Thompson, Stach och Vintsilaiou efter Helsingborg matchen men frågan är om ”The 3 Snipers” kan spela tillsammans.

När vi fick tippa placeringarna i årets grundserie i BLDam då prickade jag in de sex första däremot inte i rätt ordning. Jag trodde att Luleå skulle vinna grundserien och jag trodde att A3 skulle gå lite sämre. 

Vi var 7 av 9 som trodde att Wettar damerna skulle ta sig till slutspel men det var tydligen falsk marknadsföring bakom laget. Dom har misslyckats. Först drog sig herrarna ur BLH och startade bara sådär i superettan nu missar damerna slutspel trots storsatsning.

Jag trodde inte på Eos men det får jag äta upp nu. Det finns stor tradition i den skånska basketmyllan som jag underskattade och upptagningsområdet är stort. 

Att Uppsala hade så starka värvningar på gång och som presenterades sent hade jag ju ingen aning om när jag placerade dem sist.

Det blir troligtvis Södertälje i kvartsfinal för A3 och det tror jag att dom gillar både vad det gäller motstånd och resa. Södertälje kanska kan vinna hemma om de får till en toppmatch men det är knappast troligt. 

Jag tror att A3 även föredrar Luleå i semifinal före ngn annan. Motståndet blir i tuffaste laget men inte omöjligt trots stora förluster i grundserien. Resorna blir billiga enkla och det väger tungt i pandemitider.

Godmiddag​