Kan Eos vinna mot A3 ?

Är en utökning av damligan till 14 lag vägen att gå ?  En del klubbar efterlyser fler matcher. Fjorton lag innebär 26 matcher men frågan är om det är fler sådana matcher som toppklubbarna vill ha. 

Traditionen har ofta varit att de klubbar som ligger i topp vill spela s.k ”värdematcher”. Att åka långt och dyrt och vinna med stora siffror har man ingen lust till även om det innebär att man ger sina bänkspelare rejält med minuter och bidrar till basketens utveckling i landet.

Finns det verkligen utrymme för ett tredje damligalag efter Riksväg 40 ?

Högsbo, Mark och nu Borås ligger ganska nära varann. Dessutom är det inte långt till Wetterbygden. Klarar dessa föreningar verkligen av att hålla slagkraftiga lag ? Konkurrerar de inte ut varandra ? 

Har Östersund organisation och ekonomi för att hålla ett lag kvar i ligan ?

Jag säger månne det. Man har varit upp och ner och kvalat några gånger bara under de senaste tjugo åren. Senast tog man väl klivet ner helt självmant. 

Det senaste året har i alla fall varit ett billigt år för alla eftersom man inte har behövt betala för dyra bortamatcher och dyra domare. Kanske har flera lag en halv budget på banken och pga det känner de sig sugna på att ta ett steg uppåt.

Två friplatser till nästa års damliga låter i mina öron lite väl generöst men om de nuvarande lagen i BLD är överens och ger klartecken då är det väl bara att köra. Om någon säger nej då borde det inte bli ngt av det.

Jag tittade inte på Alvik – Norrköping matchen från igår och vet inte hur Alvik lyckades vända till seger i slutminuten.

Jag konstaterar att jag inte var helt fel ute när jag i september tippade Norrköping som trea (3:a) i grundserien.

Det var värvningen av Molina som fick mig att lyfta dem ett par snäpp. Igår spelade dom utan henne och var ändå nära seger. Norrköping kan vinna guld i år om dom får allt att stämma i playoff.

BSKT har inget att hämta borta mot Nässjö idag. Förhoppningsvis slipper laget fler skador.

Den intressanta matchen i kväll är BC Luleå mot Jämtland. Jag tror att jag väljer den live och tar BSKT i en senare repris. 

A3´s match borta mot Eos i morgon kommer att bli tuff. Jag är 100% säker att Eos tror på vinstchans och det särskilt nu när både Mazionyte och Stach saknas. Thompson kan troligtvis spela.

Det var mycket nära att Eos vann i Umeå i premiären i höstas. Middleton gjorde en monstermatch liksom alla i Eos.

Dom spelade med en ”nykomlings kaxighet och naivitet” även om dom inte på långa vägar är nykomlingar och dom hade flow hela tiden i en shoutout som slutade 96 – 93.

A3 avslutar hemma mot Wetterbygden nästa lördag den 20 mars och den matchen vinner A3.

Oavsett resterande resultat så blir det troligtvis A3 mot Uppsala i kvartsfinal. En motståndare som A3 inte borde ha några problem alls att besegra om alla är friska och kan spela. I semifinalen blir det tuffast möjliga motstånd nämligen Luleå.

Godmiddag