Som natt och dag……..

BSKT på hemmaplan och BSKT på bortaplan är som natt och dag. I matchen mot Norrköping öppnade man med några airballs och bortkastad boll på inkast.

Ett klassiskt uttryck som brukar användas i basket kretsar är att man inte kunde ”träffa sjön från båten” och så såg det ut igår igen om vi bortser från Esteban som fick till en fullträff vid starten och satte tre treor på de inledande fem minuterna.

Spelarna såg ut att spela med blyskor. Allt gick så förtvivlat långsamt och då menar jag till och med dribblingarna och skotten. Är basketplanen större i Norrköping ?

Jag har inte läst om några ursäkter från coach Balibrea.

Medias ständiga uppräkning av vilka som inte är med det är i sammanhanget ointressant. 

Det som är intressant det är vilka som spelar och vad dom kan prestera när dom får chansen till mer speltid.

Vi såg återigen att spanjorerna inte kom upp till sin högsta nivå eftersom dom hade bara 22p. (10+12) tillsammans (senast 49 hemma). Borta har det blivit tillsammans 18, 18 och 12 på de senaste bortamatcherna. Snacka om skillnad på högsta och lägsta nivå.

Det var i stället de unga grabbarna som fick mycket speltid och särskilt gladde jag mig åt Lundmark och Lindblom som tog för sig.

Jag hoppas att ledningen nu satsar på att låta de som är och har varit skadade stå över de kommande matcherna och i stället spelar med de unga gardet. 

Målet borde vara att den 16 april matcha fullt lag mot BC Luleå hemma innan kvartfinal matcherna som blir nog så tuffa oavsett motstånd.

Domarna hade några märkliga missar och felbedömningar igår trots en simpel match som liknade en träningsmatch på försäsongen. Betyget blir Erström 4.5, Glocko 4.0 och Gudelj 3.5

B-löven lyckades vinna igen – hoppsan. Kan dom få igång alla stjärnvärvningar som VK hockey bloggen kallar dem eller skall det bli ett nytt hockey fiasko. Risk för att Kenttäs gloria hamnar på sniskan eller blir det coach Wallson som får ta smällen.

I lokaltidningen blir en helikopters lunch landning på älvisen bredvid en restaurang haussad till en positiv nyhet när det i själva verket borde ställas en fråga om det verkligen är lämpligt agerande.

Godmiddag