Underdogs bäst för Sverige.

I samband med hemmamatchen mot Köping skrev jag om när Cole Welle blev kapad över armen under korgen efter att ha tagit en retur. Dom tre (3) domarna såg ingenting trots att han föll i golvet med svår smärta. 

Han kunde spela vidare efter ett tag pga adrenalinet men idag kan han inte spela borta mot Norrköping pga den kapningen. Det kan vara en fraktur. Besked från röntgen inom kort.

Så länge som sådana kapningar kan passera utan åtgärd från domare har i alla fall jag svårt att se det gråa lagets förträfflighet.

Oavsett hur optimistisk man är i BSKT så lär man knappast räcka till i någon av veckans bortamatcher, men man får se dem som bra träningsmatcher inför de slutspelsmatcher som kommer under v 16. Om det skulle bli en vinst i någon av matcherna då vore det en strålande prestation.

Jag håller med T Joulamos krönika om dam landslagets chanser i kommande EM. Det blir inte så enkelt som en del tror.

TV experten Egnell från SBBF är som sig bör positiv men SR experten Baresso ser mer realistiskt på det hela.

Jag såg alla Belrus och Slovakiens matcher i kvalet. Deras lag är minst lika bra som Sveriges. Det blir knappast rankingen som kommer att avgöra vem som vinner utan snarare hur angelägen varje spelare är att försäkra sig om ett lukrativt kontrakt efter EM.

Den lägre sociala och ekonomiska standarden i Belarus och Slovakien kommer att var super motiverande.

Hur långt räcker den blågula lagandan och hur spelar Sverige utan de blågula fansen som knappast kommer att finnas på läktaren.

Personligen tycker jag att det endast är Eldebrinkarna som håller riktigt hög Europa klass i det svenska laget. 

Zahui, Halvarsson och Magarity är på lite lägre nivå, inte lika allround som många konkurrenter i samma position och lite för orörliga. 

Lloyd och Drammeh atletiska friska fläktar som om dom är på topp håller hög nivå. 

Övriga spelare tillhör inte hög Europa nivå just nu och lär knappast nå upp till den nivån till sommaren. En kvalitativ rotation med sju spelare kommer att få svårt att räcka till en kvartsfinal men vi håller alla tummar som finns att dom lyckas.

Det är orätt att sätta press på det svenska damlandslaget. Laget är överskattat. Låt laget vara underdogs.

Godmiddag​