Falsk marknadsföring ?

Svensk Basket har 28 februari som sista dag för spelarövergångar. I år råkade det bli en söndag och det är alltid olyckligt när det gäller spelarövergångar eftersom kontor är stängda på helgerna.

Vad jag förstår så hade BSKT gjort allting rätt när det gäller David Czerapowicz övergång men eftersom FIBA hade stängt så kom inte godkännandet från dem i tid till SBBF – som hade helgöppet.

Trist för David som inte får chansen att spela basket under våren och få värdefull träning och matchning i en liga där inget lag flyttas ner…..i år.

Jag hoppas att stopptiden från och med nu blir flexibel. Om den 28 februari infaller på en helgdag då skall första vardag efter helgen i stället gälla som stoppdag.

Idag spelar A3 mot Luleå. Andraplatsen i ligan ligger inom räckhåll om A3 kan vinna med 15 poäng. Det låter svårt men som du vet så är ingenting omöjligt inte ens utan Thompson, Stach och Mazionyte. A3 spelade utan Thompson och Stach mot Alvik och var snubblande nära en vinst i alla fall. 

Det spelas endast två matcher i herrligan på fredag så lagen får räkna med två domare som normalt dömer herrligan. Det innebär med stor sannolikhet att dom ”stoppar visselpipan i fickan och låter lagen spela om det”. 

Det är stor risk för att det blir en grisig match där bedömningsnivån blir för hög och det lag som är bäst på att ta för sig vinner. Jag hoppas på bra och modiga domare som vågar döma på det som är emot regelboken. Då blir det en bra basketmatch och god underhållning och det bästa LAGETvinner.

Jag har i HOOPS med envishet hävdat att elitidrott inte bara är business utan att de aktiva vill uppträda och visa upp sig inför en publik.

Med tomma läktare så blir inte de aktivas prestation lika värdefull och att det är svårt för en hel del aktiva att motivera sig och ge 100%. Hur blir det ikväll i en i princip betydelselös match ?

Jag tycker att det känns fel att dela ut SM Guld till lag om de spelar bakom lyckta dörrar.

”Toppfotbollen hamnar i Focus” är rubriken på förstasidan i gårdagens lokaltidning. Man har inhandlat möjligheten till live sändning från alla UIK och UFC´s matcher både hemma och borta.

Vad jag vet så har vi ingen TOPPFOTBOLL i Umeå så det är en ren subjektiv bedömning av sportredaktionen. Jag vet inte om det är det som läsarna vill ha för de dyra slantar man får betala för ett abonnemang. 

VK Sporten gör verkligen allt och lite till för att försöka upprätthålla Umeås pinsamma fotbollstradition de senaste 7-8 åren.

Är det inte falsk marknadsföring ? Hur kan det komma sig att fotbollen får detta stöd från lokalmedia ?

Redaktionen retar sig säkert på att jag har mage att ha åsikter om deras sätt att bevaka lagidrotterna men jag har ett allmänt idrottsintresse och inte bara basketboll.

Jag upplever hur snedvriden bevakningen är. Jag läser sportsidorna i papperstidningen varje dag och jag scannar av nätet också. 

Jag matas dagligen av hockey och fotboll oavsett vilken tid på året det är trots att vi inte längre har SHL hockey eller toppfotboll i länet.

Godmiddag