Hur blir det till hösten ?

Läser i NSD att Sandberg gärna vill stanna kvar i LBBK. Kontraktet går ut efter den här säsongen. Vem vill inte vara coach för Luleå BBK med de förutsättningar som tillhör det jobbet. 

Sandberg har gjort ett bra jobb med laget och satsningen på svenska spelare är berömvärd oavsett vem som har bestämt att gå den vägen.

Sandberg är en ung coach och enligt taxeringskalendern är han även en ganska billig heltidscoach så jag är ganska säker på att han blir kvar om bara de informella ledarna i laget vill ha honom kvar. 

Glad blir jag när jag ser vad BSKT kan prestera i BLH med det unga laget och utan dyra proffs. Jag skulle tro att Exposito, Esteban och Welle tillsammans kostar ungefär lika mycket som en av Borås amerikanare. 

Det går att spela i BLH med liten budget och ändå göra bra prestationer.

Gladare blir jag när jag ser Umeå killar som Lindblom och Lundberg på planen som i gårdagens match.

Det blev bara dryga 4 minuter men det är kvalitetsminuter som borde bli fler. Slutspelsplatsen i princip klar och knappast ngn möjlighet till att avancera till den 7:e platsen då har coachen möjlighet att matcha de unga killarna mer framförallt i de resterande matcherna i grundserien.

Domarna skötte sig riktigt bra i Borås men jag blir inte förvånad över det.

Serhatlic 4.5, Glocko 4.5 och Nefatti 4.0 tycker jag gör ett bra jobb för det mesta. Det som inte är bra det är att Klassen kommer undan med att få knuffa undan unga aggressiva duktiga försvarsspelare och fortsätta att FÖRA BOLLEN.

Om det blir en ny säsong till hösten då finns det goda förutsättningar för att Umeå skall kunna ha ett lag i Basketettan också. Laget skulle bli hyfsat slagkraftigt redan till hösten.

Blir det bara 8 lag i BLH till hösten ? Fortsätter Fryshuset ? Finns det några nya lag som vill upp ? Viktiga frågor som behöver svar.

Igår bestämdes att det här årets Basketettor avslutas. Pandemin skördar offer på alla plan. Jag är ganska säker på att det finns killar och tjejer som avslutar sin basketkarriär pga leda. Förhoppningsvis satsar de som slutar på studierna i stället. 

Det är lite konstigt att ettorna inte har fått spela eftersom dessa lag reser på samma sätt som ligalagen och i många fall tränar man också på samma sätt. Allsvenskan i hockey har kört på och även div 1 hockeyn. Särbehandling var temat på gårdagens HOOPS. Nu dök det upp igen. Här har FHM inte haft riktig koll.

Herrarnas basketliga har inte särskilt många matcher kvar att spela. Det är den 3 mars idag och märkligt nog har BSKT fortfarande inte haft ngn hemmamatch mot BC Luleå. Den första kommer den 15 mars och den andra hemmamatchen några veckor senare. Matcherna har legat så hela säsongen. Märklig planering tycker jag. Visst borde alla lag mötas hemma och borta en gång före julskinkan.

Jämtland såg riktigt tröga och svaga ut igår. Dom var faktiskt så svaga så att jag stängde av och tog Maccabi mot CSKA i stället. Det var andra bullar.

Jag fick nästan pjuk känslor när jag slog upp lokaltidningen igår där man lägger ner möda på att berätta om hur det har gått för spelare som lämnade B-löven efter förra säsongen och även en artikel om ”vad man hade på gång” i fjol. Allt kan tydligen hända när det gäller hockey och B-löven. Snacka om att ”koka soppa på en spik”. Det finns säkert hockeynördar som läser det men snälla bredda vyerna lite grand.

De sociala medierna blomstrar just pga att lokaltidningarna inte längre jobbar som man gjorde förr med hederligt redaktionellt arbete. Nu själ man i stället massor av allt som skrivs i lokaltidningarna från andra medier. 

Jag saknar Sixten Jonsson, Ulf Ågrahn, Inger Nilsson, Nils Widing, Gunnar Johnson, Gunnar ”Pud” Eriksson och övriga som jobbade på de lokala sportredaktionerna på 70, 80 och 90-talet. Dom hade känsla för nyheter och jämställdhet.

Godmiddag