Sämsta derbyt sedan……….

Jag vet inte med hur stort allvar A3 tog sig an matchen mot Luleå BBK med tanke på förutsättningarna. 

Var det publiken som saknades för att spelarna och ledarna skulle förstå matchen dignitet. Det var tur att det inte fanns betalande publik.

Det är stor chans att lagen kan mötas i en semifinal och kanske vill man dölja en del vapen. Det såg onekligen krampaktigt ut för A3 mot Sandbergs defensiva taktik.

A3 valde att spela zonförsvar stora delar av matchen och det passade Luleå perfekt som fick anfalla i lugn och ro och bolla fram sina skyttar Lucas & Ekh.

Lucas tog 30% av lagets skott (21 st) och hade hög utdelning med 27 p pga zonförsvaret. Hon var som ”fisken i vattnet” för på hemmaplan i USA spelas det mycket zonförsvar.

M/M försvar hade troligtvis gått alldeles utmärkt eller varför inte ett kombinations försvar.

A3 var få på bänken pga skador och därför valde man nog zon men eftersom det var herrliga domare som inte blåser i pipan i onödan så hade dom klarat sig utan större foulbelastning i alla fall..

A3 hade fem foul i halvtid pga en svag zon. Luleå det dubbla helt normalt med tanke på att de spelade m/m och ganska aggressivt.

Sandberg kan A3´s anfallsspel vid det här laget det syntes tydligt eftersom A3 hade stora svårigheter att göra poäng på sitt strukturerade spel. Ibland dribblade man nästan utanför plan för att komma i startläge.

A3 spelar ”äckligt disciplinerat” och då är det lätt att störa taktiken om det är det man vill ägna sig åt och det gjorde Sandberg framgångsrikt.

Thompson brukar kunna bryta mönstret men nu fanns hon inte med pga skada.

De gånger som tempot drevs upp och A3 spelade med mer tempo och attackspel i stället för uppställt anfall då spelade man bra och kom snabbt ifatt Luleå.

Jag tror att ett pressande försvar och ett enklare anfallsspel med mer attack skulle göra A3 klart bättre men det är min analys.

Det sämsta derbyt jag har sett sedan det nya damlaget Umeå BBK bildades. Kändes uppgivet av A3 och klasskillnaden var stor och det saknades helt känslor.

Domarna Nasrollah och Persson hade en enkel afton och skötte jobbet bra och båda får 4.5.

När jag läser om den stackars skidvallaren som får ta på sig ansvaret för stafettlagets miss då inser jag att jag var helt rätt ute för ett år sedan när jag skrev att alla borda ha samma valla på sina skidor.

Visst inser du att det inte är rättvist när de aktiva deltar med olika förutsättningar när det gäller materialet. 

Visst borde det vara fysiken, åktekniken och uthålligheten som skall vara avgörande och inte vem som lyckades få den bästa smörjningen.

Jag tror att de flesta som ställer upp i VM är både fysiskt och ofta tekniskt ganska nära varann men när jag ser hur en åkare kan gliiiiida förbi en annan som har sprungit ifrån glidaren i de senaste backarna då stänger jag av min TV. Därför tittar jag inte på skidsport längre. Alla tävlar inte på samma villkor längre.  

Godmiddag