Fair play borde gälla på alla plan

I samband med gårdagens herrmatch pratade jag lite med Taylor-Lundgren som är assisterande tränare för Norrköpings herrlag. Det fanns ju anledning eftersom jag hade dissat klubben lite. Jag skrev att Norrköping kanske inte satsar lika hårt på damerna eftersom lagets coach T-L kan åka bort två dygn med herrlaget.

Han försäkrade till mig att så är inte fallet. Föreningen satsar seriöst på laget och att det var läge att följa med herrlaget just den här gången. 

Det som hände i slutskedet av matchen mellan BSKT och Norrköping var riktigt otäckt men allting sköttes på bästa sätt och beslutet som togs var Fair Play och sportsligt men jag är inte säker på att alla hade tagit det beslutet särskilt inte om läget hade varit ett annat.

Om det hade varit kamp om en slutspelsplats eller för att undvika kval eller nedflyttning då tror jag att man hade väntat in ambulans och sedan spelat klart matchen.

BSKT hade legat under med nästan 30 poäng en bit in i den tredje perioden och matchen verkade avgjord men helt plötsligt började man spela stabilt framåt och lyckas med stopp bakåt.

Norrköping försökte matcha bänken mer i andra. Så fort starterna fick vila då var det BSKT som gjorde poängen. 

Underläget var faktiskt bara 13 poäng med 6.5 minuter kvar, BSKT spelade bra när olyckan var framme. Stokes och Carr sprang med hård fart rakt in i varandra huvud mot huvud och blev liggande helt utslagna.

Normalt skulle matchen ha fortsatt när spelarna hade transporterats bort med ambulans. Du kan räkna ut att utan dessa spelare så hade BSKT absolut kunna vända matchen till vinst men nu valde BSKT att avbryta matchen och fastställa resultat som då stod på tavlan.

Både Stokes och Carr kunde följa med laget hem på flygresan på morgonen och skall under dagen omhändertas av föreningens folk. Slutet gott förhoppningsvis allting gott.

Slutligen måste rättskiparna som vanligt få sig en fair play bedömning. 

Det visade sig att båda lagen gick in för att försöka spela så bra försvar som möjligt så jobbet blev ganska enkelt den här aftonen. Dessutom var Norrköping överlägsna i första halvlek och början av den andra.

Det som fick passera för mycket det var fasthållningen av Esteban off ball innan han startar sina ryck för att komma fri för skott. 

Dessutom får försvarare som jagar en spelare som springer över en screen knuffa anfallaren utåt för mycket givetvis för att själv kunna ta sig över screen. Det är absolut inte tillåtet.

Även de petiga foulen mot BSKT´s unga spelare känns lite trist. T ex när Lindqvist attackerar Stokes men han tacklar Lindqvist som sätter ut armen och försvarar sig – foul på Lindqvist. 

Betygskala 1 – 5
Kalpakas    4.5, Jucevicius   4.0, Sarajlic 3.5

A3 mot Södertälje i kväll borde bli en ganska klar vinst för A3. Södertälje har varvat bra matcher med riktiga lågvatten så det är svårt att veta vad dom har att erbjuda i kväll. Jag som gillar bra basket ser gärna att det blir en jämn och spännande match.

Det som är mest intressant det är att se om Sandra Hansson gör comeback i startfemman eller om hon får komma in så småningom och matchas sparsamt. Hansson var stabil starter innan skadan. 

Godmiddag