Kan det vara så svårt ?

En situation som jag ser upprepas match efter match är när en spelare attackerar korgen hårt för en lay up samtidigt kommer en försvarande spelare flygande mot spelaren eller från sidan och gör en ren block på bollen MEN kolliderar så att den anfallande spelaren flyger i annan riktning än var han på väg och landar för det mesta liggande på golvet.

Det är ju exakt samma sak som att nudda eller landa på en 3 poäng skytt som innebär foul och straffkast. Jag förstår inte att de svenska domarna inte ser likheten.

Detta är vardagsmat i Euroleague, Euro Cup7Days och Champions League och döms som foul för det mesta. De gånger som det inte blir foul det är när försvaren flyger förbi anfallande spelare utan kontakt. I Sverige kommer den försvarande spelaren undan utan foul för det mesta. Kan det vara så svårt att visa mod och blåsa i pipan ?

I gårdagens match mellan Borås och Södertälje såg jag flera sådana situationer utan åtgärd. Jag tycker dessutom att Borås hade stor fördel av domarna. Dom fick spela hårdare än Södertälje utan att få foul. Domarna blåste ganska lätt foul mot Södertäljes rookisar Berkelund och Kermoury som blev utfoulade samtidigt som de etablerade spelarna i Borås kom undan med liknande förseelser. Det är inte fair. Jag förstår det inte.

SVT sändningarna brukar vara parodi på kvalitet när det gäller kommentator men igår fick vi höra Chris Härenstams stämma och det var bra. Väldigt professionellt och engagerat.

Norrköping var i Umeås baskethall och värmde i morse. Jag vet inte om dom har fullt lag man jag noterade att Stokes, Schüberg och Ramstedt är med så det blir tufft för BSKT.

Jag noterade även att damlag coachen Taylor-Lundgren är med och det förvånar med tanke å att han då missade måndagens träning med damlaget och även tisdagens. Har damlaget verkligen så låg prioritet så att head coachen kan vara borta över två dygn med herrlaget.

Tittade på en några dagar gammal match mellan Valencia mot CSKA Moskva igår.

Tuff fysisk kontakt med kroppens torso men nästan ingen handkontakt. Inga påhopp i ryggen utan foul avblåsning. Snabba fötter har fördel. Alltid foul vid beröring i hoppskott. Alltid foul vid kollision med spelare på layup. Inga coacher långt utanför coach boxen. Väldigt lite snack från spelare med domare. Två förlängningar och seger för Valencia, vad kan man mer begära.

Är det en nyhet att Tingsryd förstärker inför matchen mot B-löven ? Knappast särskilt intressant inte ens för B-löven nörden.

Godmiddag