EM kvalet blir tufft utan Eriksson & Håkansson

Det blev ingen Ludde Håkanson eller Marcus Eriksson i det svenska EM kvallaget den här gången heller och det var ett trist besked för coach Lopez.

Jag tycker att Anderson från BC Luleå inte har visat den form som krävs för att plats nu. Rönnqvists snabba skott från 8-9 meter borde platsa och jag fattar varför Dawits bössa platsar även om den inte skjuter lika snabbt som R. 

Anderson är långt ifrån toppform tycker jag. Han får foul väldigt lätt eftersom han inte riktigt hänger med. Han som aldrig brukar missa straffkast gör det ofta men han var ju bäst i laget vid senaste kvalmatchen senast så…..

Jag har inte riktigt bra koll på alla spelare men jag vet att Tobias Borg spelar strålande i Bilbao. Czerapowicz, Löfberg, Lindqvist, Magarity och Rush är stabila och Ramstedt var bra senast.

Jerebko kommer att vara bra så det finns åtta kanske nio med bra internationell kvalitet att lita sig på för Lopez. Det kommer knappast att räcka mot Turkiet i Turkiet men mot Nederländerna går det bra.

A3 mot Södertälje blev en enkel match till slut men i början var det Södertälje som stod för liret. Väl genomförda spel resulterade i poäng efter poäng och defensivt fick man A3 förvirrade när de inte hittade de spelare som de letade i sina spel.

Eftersom A3 inte lyckades få stopp på Södertäljes offensiv så blev det heller inga lägen för att spela snabbt och när A3 spelar långsamt då är dom sårbara. 

I andra perioden ökade A3 intensiteten i försvar och fick några stulna bollar och i och med fartökningen så fick man en ledning som snabbt ökade i den 3:e och matchen var avgjord.

Södertälje försökte under matchen med zonförsvar med extra press på Stach och Thompson men då fick Mazionyte mer utrymme för sitt skytte och dödade den zonen.

Överlägset bäst i A3 var Degbeon och trots att Thompson hade en del naiva bortkastade bollar så får hon också högt betyg.

Högsta betyget får de båda kvinnliga domarna som dömde bra och rättvist i en ganska lättdömd match. 

Luna Gogolin 4.5,  Murat  4.0

Däremot blåste dom ingen foul på rörliga screens på hela matchen trots att det fanns ett antal sådana i båda lagen. 

Någon kan tycka att bara 9 foul på A3 och 18 foul på Södertälje är fel men det speglar matchen väl. 

Södertälje kladdade för mycket med händerna. Både Claesson och Brown fick använda armarna för mycket. 

A3´s försvar var väldigt passivt i första halvlek och det är en förklaring till varför man inte fick så många foul.

Thompson visade än en gång sin kvalitet när Södertälje lade ner all sin kraft på att få bort henne från matchen. Då levererade hon i stället assist efter assist. Tyvärr var inte alltid medspelarna med på henne fina öppnande passningar för dom är så vana att hon själv avslutar anfallen.

Godmiddag