BSKT gladde trots förlust

Ni som såg Jämtland mot BSKT igår förstår varför man har lyckats att vinna mot Norrköping och Nässjö och varför det var väldigt nära igen mot Jämtland.

Laget spelar bra och modernt försvar även om det ibland blir lite väl vågat med dubblingarna ute vid sidlinjen för då blir man ganska lätt överspelade.

Laget spelar finurligt anfallsspel men tyvärr lite för långsamt och det beror en hel del på att Exposito och Czerapwicz är lite för långsamma för att vara en riktigt effektiva playmakers – tycker jag. 

Laget saknar ett par returtagare och utan sådana får man alltid svårt att vinna matcher. Basketfolket vet att det lag som tar flest returer vinner ofta matchen.

I mina ögon var BSKT´s prestation igår enormt bra. 

Jämtland spelade stenhårt försvar från start och domarna släppte upprepade slag och knuffar (kolla själv på matchen) framförallt i den första perioden men BSKT hängde med trots det.

Det var en ganska typisk match emot Jämtland. BSKT spelar länge bra men orkar inte stå emot övermakten för övermakt det är det fråga om.

Kanske hade BSKT kunnat stå emot med Dawit på plan i slutet men det är hypotetiskt. BSKT gjorde faktiskt rycket till 11 poängsledning  när han satt skadad på bänken.

Domarinsatsen var en 3:a. Man släppte för mycket återigen speciellt i andra halvlek.

Noterade att en domare blåste s.k förning på Exposito och även på en Jämtland spelare och det var säkert rätt men varför blåser inte han och hans kollegor förning på t ex Klassen och Schüberg som för bollen ständigt och tjänar massor på det. 

Alla tittare måste ha noterat att en av domarna inte kunde springa. Han hade faktiskt svårt att gå också. Om han skadade sig innan avresan hemifrån då borde han inte ha fått döma eftersom det förväntas att även domarna skall kunna prestera 100%.

Inför sista EM kvalmatchenF Eldebrink, E Eldebrink, Magarity, Fontaine, Lloyd och Halvarsson där har du nyckelspelarna som måste spela på topp om Sverige skall kunna vinna mot Montenegro på torsdag. 

När jag tittar på Montenegros laguppställning så känner jag att risken är stor att Sverige inte kan stå emot på deras hemmaplan. Montenegro har ett flertal spelare som är bra proffs i storklubbar i Europa och om den rutinerade Dubljevic som gör comeback i landslaget kan prestera på topp då blir det ännu svårare. 

Israel var en riktigt svag motståndare i den senaste matchen men den segern haussades upp så till den milda grad att många tappa all sans och förnuft. Rookie spelare som debuterade i landslaget fick stjärnstatus trots att motståndet var jättesvagt. Lundqvist kommer knappast att kunna skina på samma sätt som mot Israel.

Jag tror inte att Montenegro gör samma defensiva misstag med byten i försvar vid screen och rull situationer. Sverige fick massor av mismatch lägen som utnyttjades effektivt. Bra coachning av Crespi då. Vad har han att komma med den här gången ?  Ett riktigt bra zonförsvar skulle göra susen.

Zahui är inte med den här gången heller men det oroar inte mig. Jag har aldrig sett henne göra en riktigt bra match i landslaget vad jag kan minnas. Säg mig har jag missat någon ? Drammeh saknas faktiskt mer än Zahui enligt mig.

Godmiddag