Eloge till vaktmästarna i Stadium Arena

Norrköping mot BC Luleå blev en konstig match. Domarna dömde tight och det var bra för då blev det ganska en ganska trevlig första halvlek. När domarna dömer tight då kan man inte spela grisförsvar (knuffa, hålla i, tackla) och då blir det mer underhållning.

Att klaga på lagens brist på försvar håller inte. Båda lagen försökte spela så bra försvar som dom kan på det sätt som var tillåtet. 

Lagen följdes åt till pausen och det var som sagt en ganska trevlig match, men sedan hände något. 

Jag tror att domarna i halvtid bestämde ”att låta lagen spela om det” vilket innebär att man höjer toleransnivån och tillåter mer fysiskt spel. Enligt mig spårade matchen ur i andra pga nivåhöjningen.

Det blev grisfysik och många foul delades ut men inte tillräckligt många. Det spelet klarade inte BC Luleå av alls mycket pga allt solospelande och matchen gled dem ur händerna. 

Det är svårt för Luleå att vinna när Nordström ligger på noll poäng och 3 returer efter 25 minuter på plan eller när Murrey verkar ha fått en ny roll. Han letade faktiskt passningar mer än skott igår och det är inte hans spel. Hanssons krut var fuktigt. Tre 3 poängs airballs i rad i bra lägen är inte bra av en så rutinerad spelare. Rönnqvist & Hansson skall leverera ca 40 p varje match. Igår blev det 28.

Nordström avslutade lagets uppvärmning med att dunka stillastående under korgen och hänga kvar i ringen. Det är inget problem med det. Det klarar alla moderna mobila korgar men han avslutade med att släppa ringen när den var böjd nedåt maximalt och då splittrades kompositglaset.

Jag har sett detta hända flera ggr i internationella matcher. Om man hänger kvar och sedan släpper ringen när den är nedböjd maximalt då ryker plankorna ibland. I fjol höstas hände det i bl a en TV sänd Euroleague match i Barcelona inför 7000 åskådare men den gången var det inget problem för man rullade bara in en ny mobil korgställning.

En eloge till hallpersonalen i Stadium arena som fixade en ny planka med elektronik på plats på 25 minuter. Professionellt jobbat.

Sju timmar till uppkast mellan Jämtland och BSKT. Alla experter räknar med en seger för Jämtland – även jag. Men jag har inte glömt att BSKT för en vecka sedan slog Nässjö och att man tidigare har slagit Norrköping.

Ingenting är omöjligt.

Godmiddag