R.I.P Kelly Grant

Jag blev inte förvånad när jag fick höra att FIBA hade stoppat Klara Lundqvist från att åka till bubblan och delta i torsdagens EM kval. A3 fick vad jag förstår avstå Euro Cup på samma sätt eftersom några i truppen hade varit sjuka i covid19.

Pandemin kostar mer och mer för all idrott tror jag. Frågan är om inte idrottens värde rent allmänt kommer att förändras efter detta. Jag har en känsla av att många som har deltagit kommer att välja att syssla med något annat. Kanske blir det motion på tider som passar en bättre och i stället en god bok eller film.

Jag tror också att efter coronan kommer en ny 70-tals eufori med mycket festande och galet liv utan hämningar. Det kanske dröjer till 2022 eller 2023 men tro mig det kommer när alla begränsningar slopas.

NSD skriver att BC Luleå har kontaktat Jerebko. Kan det vara möjligt. Det skulle vara lite väl naivt. Varför skulle han spela i Sverige när han fortfarande kan tjäna ett par miljoner i månaden i någon storklubb. Det måste vara någon kompis uppe i Luleå som har ringt honom och tjatat.

Lyssnade igår på den nya 3Noll5 Podden med Christer Sjögren, Johan Lind och Viktor Petrovski och det var riktigt givande. Alla tre har tillsammans mer erfarenhet från svensk basket än vad alla övriga basket poddare har tillsammans och det framkom redan i avsnitt ett.

Det som var bäst med podden det var avsaknaden av NBA och i stället koncentrerat till den basket som är de flesta av oss närmast. Landslagen och ligorna. Resonemanget runt RIG och NIU var mycket intressant liksom information om hur det fungerar i andra länder liksom hyllningen och respekten för Kelly Grant som nyligen gick bort.

Jag har coachat mot Kelly Grant då och då under åren. Den första gången var 1980 då jag var coach för Cometerna i Umeå och vi lyckades besegra Hageby och ta steget upp till elitserien. Kelly Grant var en människa med stort baskethjärta som jag har största respekt för.

Sex timmar till Montenegro mot Sverige. Noterade att i T Joulamos krönika att han tippar hemmalaget som stora favoriter och jag är benägen att hålla med. Inte pga de spelare Sverige saknar utan pga att Montenegro spelar på hemmaplan och har ett starkare lag än senast och att dom MÅSTE vinna för att ha chans att gå vidare.

Italien möter Danmark klockan 19.00. Jag blev positivt överraskad av Danmarks spel senast då man bara förlorade med 10 p mot det stjärnspäckade Italien(utan Sottana). Tittar på den matchen i efterhand för 21.00 bjuder Viasat på Barcelona mot Andolou Efes och det blir garanterat en höjdare.

Live TV av träningsmatchen mellan Piteå och Umeå IK satsar VK på den här veckan. Jag har inget emot damidrott det vet alla som känner mig men en träningsmatch i februari.

Förresten det var tur i oturen att fotbollstältet i Umeå inte monterades upp i år. Du fattar varför. I Piteå fick dom ta ner tältet som nu ligger översnöat på konstgräset och Piteå lagen får åka till Arcushallen i Luleå. 

Godmiddag