Ring till Jerebko nu när han är ledig

I torsdags spelades Norrköping mot A3. Det borde vara en ganska prioriterad match men Norrköping lyckades inte skrapa fram en person som kunde kommentera den. Det tycker jag var mycket svagt och ger lite signaler om brist på support för damlaget och den verksamheten.

Jag tittade på BC Luleå mot Borås och konstaterar att BC Luleå har samma problem som BSKT. Laget saknar en pointguard och då blir det lite väl mycket Hawaii basket mellan varven. Varken Rönnqvist eller Hansson är pointguards och definitivt inte Murry. Öqvist kanske inte vill ha någon renodlad Pg. Det verkar vara den nya melodin hos en del coacher.

Full fart och 3 poäng skytte precis som i NBA. Jag förstår mig inte på dem som tycker att det är roligt att se på. Det är inte riktig basket enligt mig.

Titta på Borås. När deras pointguard Klassen inte är med eller i slag då fungerar inte deras lag. Det blir lite för vilt spel då. Som tur är för coach Svensson så är alla i laget 3 poängskyttar så närmare 100 poäng skrapar dom nästan alltid ihop

När Ludvig Johansson blev slängd i golvet av Luleås Davis väntade jag på utvisning men det blev inte ens foul. Såg inte domarna vad som hände trots att dom är tre ? Varför åtgärdar dom inte en sådan sak ? Det var inte en osportslig utan en DISK. Jag rankar dessa domare ganska lågt just nu.  

9 – 28 mot Mark den tredje perioden sedan var det över men frågan är vad det berodde på att det stod 38 – 40 i halvtid. Ställde A3 starterna bara in skorna och räknade med en enkel match mot bottenlaget eller var det Mark som spelade i trance. Jag vet inte för jag har inte sett matchen men det känns lite oprofessionellt. Det blev en komfortabel seger till slut och den 10:e raka. Södertälje hemma härnäst kan bli ett test men knappast.

Eldebrinkarna är i toppform inför EM kvalmatchen mot Montenegro. Båda har i veckan varit starters i sina klubblag i Euroleague och båda har levererat 10-15 poäng varje match på denna höga nivån. Jag anser att många matcher i Euroleague är på högre nivå än landslagets.  Jovanovic som spelade med Luleå för 2 år sedan är starter i Montenegro och även i turkiska Izmit. Hon har varit vass i veckans Euroleague matcher. Jag tippar att Sverige får det tufft mot Montenegro.

I höstas skrev jag att jag inte skulle bli förvånad om Khimki´s headcoach Kurtinatis skulle få sparken. Jag noterade att han verkade sakna känsla för vilka spelare som spelade bäst tillsammans. Nu har han fått kicken trots att det inte finns många coacher i hela Europa som har liknande meriter som han. Ingen går säker numera. Andrew Maltsev går in som interim coach.

Förresten Jerebko har lämnat Khimki och är nu arbetslös. Jag undrar om GS har ringt honom och frågat om han inte kan spela med landslaget i Turkiet under de två EM kval matcherna. Vilket perfekt läge för god PR för basketen och för Jerebko.

Jag såg ett reportage om Putins jättepalats vid Svarta Havet. Det äcklar mig. Det börjar likna den rumänska diktatorn Ceausescu och hans palats som han byggde upp samtidigt som folket svalt. 

Putin är fel ute och folket kommer att resa sig mot honom ju fattigare det blir i Ryssland. På juldagen den 25 december 1989 när jag satt och åt juldagsmiddag fick jag höra att Ceausescu hade blivit skjuten av dem som gjorde uppror. Inte ens den rumänske diktatorns egna soldater skyddade honom längre.

Godmiddag