Att förtjäna tur

A3 hade turen med sig i Norrköping i torsdags och kunde vinna med en poäng. Norrköping hade tre chanser med närskott under A3 korgen under de sista skälvande sekunderna men domarna valde den här gången att inte ta en avgörande avblåsning.

Om man spelar bra då får man flyt och förtjänar även tur. A3 spelar stundtals ganska bra just nu och får ut mer och mer poäng från sina spelsystem.

A3 spelade bra i första halvlek men starten på den 3:e perioden var sanslös. Laget kastade bort sex av de tio första anfallen och lät Norrköping komma tillbaka in i matchen. Även i den fjärde tog A3 en ledning men återigen upprepades raden av bortkastade bollar och det blev match ända in i kaklet.

Av de 24 bortkastade bollar som A3 hade kan läggas till sex s.k airballs (för korta skott som inte registreras som TO) vilket innebär i princip trettio (30) turnovers. Att man trots det vann matchen berodde på Thompson/Stach som levererade sina 40 poäng som dom alltid gör.

Thompson var mycket bra men hade några oförklarliga bolltapp i den 4:e perioden när hon körde in i 3 sekunder området utan att avsluta med hoppskott utan i stället försöka sig på en layup. 

I slutet av matchen var det tydligen Stach som skulle dribbla upp bollen och det höll på att sluta med katastrof för det är något som hon inte alls är bekväm med.

Mazionyte var återigen tillbakadragen och bara passare i anfallet. Hon står helt fri och borde kunna skjuta en trea alltid då och då men passar disciplinerat bollen vidare i stället. Det kallas för att ”dela bollen” men ofta blir det lite för mycket av den varan.

I dagens match mot Mark bör det bli en vinst men inte med så mycket eftersom det finns ett flertal spelare på bänken som också behöver få lite speltid. Mark har tre nya amerikanskor. Edwards såg hyfsad ut men de övriga två var inte bättre än dem som Mark skickade hem för en tid sedan.

BSKT vann mot Fryshuset men trots jätteledning lyckades man tappa en hög med bollar i slutet så att det blev lite stress. 

Jag tror att spelarna är nedtränade. Flera av dem såg ut att ”gå på knäna” trots att matchen inte hade särskilt högt tempo. 

Maggie Lucas debut som skytt för Luleå BBK blev en succé. Hon har ett snabbt och bra skott som startar ganska lågt så det gäller för den som försvarar mot henne att hålla upp en hand hela tiden annars skjuter hon. Jag såg inget alls av en mot en spel från henne trots att det fanns lägen. Hon fick förresten inte låna bollen särskilt ofta så det kanske var därför.

Luleå drog iväg hela 38 treor men det är nog helt i sin ordning med Nnamaka 3 av 6, Ekh 6 av 7 och Lucas 6 av 11. Luleå gör inte särskilt många poäng ”in the paint”.

Visby spelade bra och inspirerat i första halvlek men vad hände i pausen. Laget tappade all speed och defensiv och då gick tåget snabbt. Jag tippade Visby på 9:e plats före seriens start och där lär dom hamna.

Godmiddag​