Tekniska fel och pandemi konsekvenser

Jag tittade på Helsingborg mot Mark igår men jag orkade inte med mer än halva matchen eftersom de som man i handboll kallar för ”tekniska felen” var så många så att det gjorde ont.

Till min förvåning så fick massor av fel passera utan att domarna beivrade dem. Om dom inte såg dem då håller dom inte måttet att döma på den nivån. Om dom såg dem då undrar i alla fall jag varför dom inte blåste. Båda lagen var ”lika stora kålsupare”. Med TV på plats blir det väldigt avslöjande.

Att sedan Helsingborg fick flyt och satte nästan allt var inte särskilt oväntat. Alla lag som håller till i botten får ibland till en flow match på hemmaplan då det mesta sitter och då kan man vinna mot vem som helst.

Du har väl inte glömt 108 – 107 till Umeå BSKT hemma mot Norrköping i oktober.

Alvik hade det som väntat lite svårare utan Lundqvist men McCarville fick ta i lite extra så det ordnade sig till slut. Jag såg inte matchen. Däremot snappade jag idag upp att Abigail Asoro har skrivit på för Alvik.

Kvällens höjdpunkt var Sopron mot Burges i Euroleague i bubblan i Bourges. Bourges med E Eldebrink är väldigt bra det blev förlust med 7 poäng mot ett grymt bra Sopron som nu har 5 – 0 i matcher och är klara för slutspel. Dom kan mycket väl bli ett av semifinallagen med Williams, January, Walker, Brooks och den fruktade jump scootern Fegyverneky. Bourges har Galatasaray på torsdag och kan kanske vinna den.

Hörde talas om en incident som har inträffat i ett av lagen i herrligan. En amerikan har varit ute och festat och kommit hem på morgonkvisten trots utegångsförbud. Normalt brukar det anses som kontraktsbrott och hemresa direkt men i år är det extremt svårt att fylla luckan pga pandemins regler så han kanske blir kvar.

Noterar att Umeå FC tappar fler och fler av sina profilspelare. Jag antar att degen är slut. Lönerna är halverade och det varma bekväma tältet är borta. Det är inte så kul att vara fotbollsspelare i Umeå igen.

Det skylls mycket på pandemin men det håller knappast för den har drabbat alla andra föreningar runt om i landet också.

Dillan Ismail var mest sevärd av alla. Tim McNeil lägger av efter att ha fått sitta på bänken hela fjolåret. En lite ljusglimt finns i alla fall eftersom Mikael Nilsson blir kvar.

Hörde även att Korpen stänger sitt kansli i Gammliahallen och att personalen är uppsagd. Vad är det som händer där ? Under de senaste säsongerna har gymnastikverksamheten både inne och ute varit populär och fotbollsserierna likaså. Är det pandemin som spökar och då orkar man inte kämpa vidare i styrelsen.

Godmiddag